mandag, mai 16, 2022
 Norconsult med fem nominerte til "Årets Kraftkvinne"Øverst fra venstre: Jorunn Røegh, Ingeborg Lassen Bue og Aurora Andersson. Nederst fra venstre: Grete Klavenes og Silje Odland Simonsen.

Norconsult med fem nominerte til «Årets Kraftkvinne»

Kraftkvinnene er et nettverk for alle kvinner innen fornybarnæringen. 18. februar kårer nettverket, som har over 700 medlemmer, «Årets Kraftkvinne». Prisen vil bli delt ut av olje- og energiminister Marte Mjøs Persen. Norconsult har med hele fem nominerte kandidater. De heier vi på!

Kraftkvinne-nettverket omfatter alle fagdisipliner og forretningsområder i energiselskapene - alt fra leverandører, rådgivere, myndigheter, entreprenører, byggherrer osv. Nettverket arranger halvårlige samlinger. Norconsult er stolt sponsor og var arrangør av en vellykket samling med over hundre deltakere i november 2021.

Kriteriene for å bli nominert til «Årets Kraftkvinne» er, i tillegg til å være kvinne som jobber i fornybarbransjen, at man er faglig dyktig og deler kunnskap, har bidratt til å heie andre frem, har vist at dette er en bransje for kvinner, har bidratt til å skape innovasjon og vekst i sitt selskap og er med på å forme fornybarbransjen.

De fem nominerte kraftkvinnene fra Norconsult er:

Aurora Andersson
Aurora er utdannet sivilingeniør innen energi og miljø ved NTNU og har fem års erfaring fra kraftbransjen. Hun har spesialisert seg innen generatorteknologi, og jobber også med øvrige elektrokomponenter i kraftverk. Aurora har erfaring fra rehabilitering av eksisterende kraftverk og prosjektering og bygging av nye kraftverk. Hun er med i ekspertgruppen i bærekraft på divisjonen Fornybar Energi

Ingeborg Lassen Bue
Ingeborg er utdannet sivilingeniør ved Vannkraftlaboratoriet på NTNU. Hun har åtte års erfaring fra bransjen, hvor hun har jobbet spesielt mye med vibrasjonsmålinger. Dette innebærer mye praktiske arbeid på anlegg Ingeborg har gjort seg bemerket som en av få kvinner som er «ute og skrur». Fra 2022 har hun vært gruppeleder for Turbin og mekaniske konstruksjoner i Maskinavdelingen hos Norconsult.

Grete Klavenes
Grete har jobbet i kraftbransjen i 25 år, og er utdannet cand.agric fra NLH (nå NMBU) i 1993. Hun har lang og bred erfaring innen konsesjon- og tillatelsesprosess, konsekvensutredninger, miljø-, transport og anleggsplaner for ulike type energiprosjekter. De siste 20 årene har hun jobbet mye med kraftledninger, kabelanlegg og transformatorstasjoner, og er en av Norconsults fremste fagspesialister på dette området.

Jorunn Røegh
Jorunn har mer enn 30 års erfaring innen bransjen. Hun ble utdannet sivilingeniør innen maskin ved NTH (nå NTNU) i 1987, som første kvinne uteksaminert fra Vannkraftlaboratoriet. Jorunn har bred erfaring innen maskinteknikk på en rekke vannkraftprosjekter i Norge. De siste årene har Jorunn jobbet mye med offentlig tilsyn og sikkerhet ved vannveger, og er en av Norconsults fremste fagspesialister på dette området.

Silje Odland Simonsen
Silje er utdannet sivilingeniør innen elkraft fra NTNU (2009) og har 12 års erfaring fra kraftbransjen. Hun har lang erfaring innen planlegging og prosjektering av transformatorstasjoner og kabelanlegg, med fokus på transmisjonsanlegg, nettilknytning av produksjonsanlegg og større forbrukere. Hun har også spesielt erfaring innenfor gassisolerte koblingsanlegg og termiske beregninger for kabelanlegg. Silje har de siste to årene hatt lederansvar for en gruppe med fagekspertise innen kraftsystemanalyse.

 
Kraftkvinner-i-Norconsult.jpg

Norconsult en av de første i Europa med teknisk verifikasjon på EUs taksonomi

EUs taksonomi krever langt mer enn regneark. Stadig flere av Norconsults kunder ønsker teknisk rådgiving i forbindelse med scoring etter ... les mer

KF-skolen i Stavanger er kåret til årets skolebygg

LINK Arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskapsarkitektur på KF-skolen som i dag mottok prisen Årets skolebygg 2022.

... les mer


Nye grep i store prosjekter

«Komplekse byggeprosjekter vil alltid være vanskelige. Men gjennomføringen av dem kan forbedres med systematisk læring og tydeligere krav til alle ... les mer

370 millioner til fylkene for å skaffe flere læreplasser

– Norge trenger mange flere fagarbeidere for å bygge den moderne velferdsstaten og en industri i verdstoppen. Hvert år står flere tusen ungdommer ... les merNorconsult vinner kommunikasjonspris for "Rådgiverne"

Norconsults dokumentarserie «Rådgiverne» fra 2021 vant prisen «Beste digitale kampanje» under Europower Communications Conference i går. Nå lover ... les mer

Klart for bygging av Ocean Space Centre

Med motteke oppdragsbrev for det nye havromssenteret planlegg Statsbygg å starte bygginga på Tyholt i Trondheim til hausten.

... les mer

Bekymring for økte byggepriser

Store byggeprosjekter kan bli dyrere enn planlagt. – Vi er bekymret for kostnadene knyttet til det å bygge nye sykehus, sier administrerende ... les mer

Kåring av Årets skolebygg 2022

Se de fem spennende skolene konkurrere om den fine prisen Årets skolebygg 20222! Stemmegivningen har begynt, og stemmene kan avgis til den 20. ... les mer


Statsbygg investerte for 6,6 milliarder i 2021

Statsbygg nådde et driftsresultat på 2,16 milliarder i fjor, viser årsrapporten som nå er lagt fram. 18 bygg ble ferdigstilt i Norge og ... les mer

Norconsult inviterer til Bærekraftsuken 2022: Kunnskap vokser når den deles

Hvordan skaper vi verdi av bærekraft, og hvordan blir et prosjekt bærekraftig? Hva må vi egentlig gjøre for at kundene skal få realisert mer ... les mer


Prisvarsel fra 1. april 2022

Byggevarekjeder forbereder kunder på prishopp på byggevarer. Noen kan bli inntil 20 prosent dyrere.

... les mer
Starter byggingen av nye Drammen tinghus

Rivingen av gamle Park hotell i Drammen er gjennomført. Nå starter Statsbygg og NCC opp betongarbeidene til det nye tinghuset.

... les mer
Rabani med doktorgrad om rehabilitering til ene...
Revidert forprosjekt Nationaltheatret

Bygger nytt 22. juli-senter
Firesafe øker satsingen på brannslukking

Geotermos gir isfri fotballbane
Statsbygg sparte 92 millioner i strøm

Den gylne hjelm til Campus Ås
I rute med planarbeidet for NTNU Campussamling

Statsbygg har fått rammen for Livsvitenskapsbygget
Bedre prosjektering av trapper

Avinor lyser ut milliardkontrakter på Norges st...
Norconsult med fem nominerte til "Årets Kraftkv...

Nok et år med rekordhøye investeringer hos Cramo
Firesafe styrker seg på brannalarm - kjøper Tec...

Rekordomsetning for varehus i Byggtorget i 2021
Et styrket Multiconsult tar fatt på det nye året

Nye Trondheim S blir Norges mest moderne
Et høyhus i tre

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
soap2day