mandag, mai 16, 2022
 Rekordomsetning for varehus i Byggtorget i 2021Morten Furseth - Kjededirektør i Bygtorget

Byggtorgets 104 varehus over hele landet opplevde stor omsetningsvekst i 2021, hele 6 % over byggebransjen for øvrig. Varehusene i Narvik, Lofoten og Setesdal oppnådde alle en omsetning på over 100 millioner i fjor.

– Noe av omsetningsøkningen kan tilskrives at prisene i hele byggebransjen har økt i 2021, men mest av alt er dette et resultat av stor etterspørsel fra både privat- og proffkunder i varehusene våre, sier Morten Furseth, kjededirektør i Byggtorget.

Han beskriver et marked hvor aktiviteten i bransjen de siste to årene med pandemi har vært svært stor. Mer tid hjemme og på hytta har blåst liv i mange oppussingsprosjekter, og mange har ønsket å bygge nye hus og hytter. Stor etterspørsel etter byggevarer, lave trelastlagre, kombinert med en rekke andre faktorer verden over under pandemien har gitt høyere priser på byggevarer. Prisene ser nå ut til å ha stabilisert seg og gått noe ned.

– Felles for alle varehusene i Byggtorget er at de er forskjellige og tilpasset sitt lokalmiljø. Det er kjedens fremste styrke, og gjør at kundene får den hjelpen de trenger der de holder til, fortsetter Furseth.

– Kjeden utvikler gode støttesystemer, så er det de lokale eierne og driverne som vet best hvordan de skal lykkes i sitt marked.

Proffkunder og logistikk ga omsetningsrekord i Lofoten
Byggtorget Lofoten AS med sine tre varehus i og rundt Leknes omsatte for 128 mill. i 2021, som er en økning på 24 mill. sammenlignet med 2020.
– Aktiviteten i hele Lofoten er høy og det investeres som aldri i før, særlig i fritids- og ferieanlegg. Ordrebøkene til proffkundene våre er fulle, det lover godt for butikkene våre, også fremover, sier Morten Amundsen, daglig leder i Byggtorget Lofoten.

60 % av kundene er proffkunder, og fem proffselgerne samarbeider tett med kundene. De strekker seg langt for å levere slik kundene ønsker det. For mange proffkunder håndterer Byggtorget Lofoten hele vareflyten. To nyinnkjøpte kranbiler leverer varer kontinuerlig til byggefirma og huskjeder over hele Lofoten.

– For oss er nøkkelen vareflyt og logistikk. Vi planlegger nøye for å aldri gå tom for de varene kundene trenger hver dag. Det er kostbart for kundene å ikke ha varene tilgjengelig når de trenger dem, fortsetter Amundsen.
I fjor høst åpnet Byggtorget Lofoten et nytt interiørsenter med fagfolk på interiør, kjøkken, flis og bad.

– Ved å lage et topp moderne interiørsenter og showroom rendyrker vi kundeopplevelsene for privatkundene, samtidig som proffkundene kan bruke interiørsenteret til å presentere tilvalg og mulighetene som finnes, sier han.

Hytterekord for Byggtorget i Setesdal
I 2021 omsatte Byggtorget Odde Sagbruk AS sine to butikker i Evje og Valle i Setesdal for 105 mill. som er en økning på 27 mill. fra året før.

– Hyttemarkedet er stort her i Setesdal, og vi har spesialisert oss på å være gode på det. Pandemien gir rekordetterspørsel også hos oss, og i fjor leverte vi hele 38 hytter. Hver uke går en bil med byggevarer til skisentrene i området til ulike prosjekter, forteller Ronny Madsen, daglig leder i Byggtorget Odde Sagbruk.

Sveising av Protan til torvtakene på hyttene i området er også et spesialområde for oss sammen med salg av ovner og piper.

I tillegg til hytter kommer leveranser til eneboliger og rehabiliteringsprosjekter. Dyktige fagfolk i butikkene med lang erfaring innenfor interiør og farger og flere med fagbrev som tømrere er en god støtte til kundene. Rundt 60 % av kundene er proffkunder.

Da diskusjonen om royalbehandlet kledning og mulig brannfare gikk for fullt i fjor, investerte Odde Sagbruk like godt i et eget beiseanlegg.

– Det gjorde oss leveringsdyktige, noe kundene våre satte stor pris på. Vi leverer fortsatt en del beiset kledning fra beiseanlegget. At vi snudde oss rundt gjorde at vi kunne tilby kundene våre kledningen de trengte, akkurat som systemene fra kjedekontoret setter oss i stand til å bli gode lokalt, sier Madsen.

Topp moderne butikkanlegg med alt fra grunnmur til tak i Narvik
Da de opprinnelige lokalene ble for små og hindret videre utvikling av bedriften, investerte Byggtorget Mathisen & Mathisen AS i Narvik i ny og moderne butikk og lager på 7800 kvm. Det nye anlegget åpnet i mars 2019, og bidro til stor vekst.

Eirik Just Mathisen, fjerde generasjon eier og driver, gleder seg over at bedriften økte omsetningen fra 48 mill. i 2019, til 85 mill. i 2020 og 103 mill. i 2021.

– Vi vektlegger å være en komplett leverandør for kundene våre, hvor halvt om halvt er privat- og proffkunder. Vi har alt av byggevarer fra grunnmur til tak og selger både Sigdal kjøkken og bad. Sammen med leverandørene våre har vi bygd opp store utstillinger for å vise utvalget, sier Mathisen.

En drive-through med to parkeringsgater gjør at kundene kan plukke og hente varene i le av vind og vær. Et eget fuktstyringsanlegg sørger for ferdig akklimatiserte materialer, klare til bruk.

– Som faghandel med stor kompetanse og erfaring, og med et av Norges mest moderne byggevareanlegg for effektiv byggevarehandel, ønsker vi å være det naturlige førstevalget for kundene, legger han til.

Lokal tilpasning
Kjededirektøren gleder seg over at varehusene i kjeden lykkes.

– Nøkkelen til suksess for Byggtorget som kjede er at hver medlemsbedrift kan drive tilpasset i sitt lokale marked, samtidig som de har nytte av tjenestene i kjedekonseptet. Vi er tuftet på at butikkene tar kundene på alvor og dyrker sin lokale særegenhet for å gjøre kundene fornøyde, understreker kjededirektør Morten Furseth. 

 
Morten-Furseth---Byggtorget.jpg

Norconsult en av de første i Europa med teknisk verifikasjon på EUs taksonomi

EUs taksonomi krever langt mer enn regneark. Stadig flere av Norconsults kunder ønsker teknisk rådgiving i forbindelse med scoring etter ... les mer

KF-skolen i Stavanger er kåret til årets skolebygg

LINK Arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskapsarkitektur på KF-skolen som i dag mottok prisen Årets skolebygg 2022.

... les mer


Nye grep i store prosjekter

«Komplekse byggeprosjekter vil alltid være vanskelige. Men gjennomføringen av dem kan forbedres med systematisk læring og tydeligere krav til alle ... les mer

370 millioner til fylkene for å skaffe flere læreplasser

– Norge trenger mange flere fagarbeidere for å bygge den moderne velferdsstaten og en industri i verdstoppen. Hvert år står flere tusen ungdommer ... les merNorconsult vinner kommunikasjonspris for "Rådgiverne"

Norconsults dokumentarserie «Rådgiverne» fra 2021 vant prisen «Beste digitale kampanje» under Europower Communications Conference i går. Nå lover ... les mer

Klart for bygging av Ocean Space Centre

Med motteke oppdragsbrev for det nye havromssenteret planlegg Statsbygg å starte bygginga på Tyholt i Trondheim til hausten.

... les mer

Bekymring for økte byggepriser

Store byggeprosjekter kan bli dyrere enn planlagt. – Vi er bekymret for kostnadene knyttet til det å bygge nye sykehus, sier administrerende ... les mer

Kåring av Årets skolebygg 2022

Se de fem spennende skolene konkurrere om den fine prisen Årets skolebygg 20222! Stemmegivningen har begynt, og stemmene kan avgis til den 20. ... les mer


Statsbygg investerte for 6,6 milliarder i 2021

Statsbygg nådde et driftsresultat på 2,16 milliarder i fjor, viser årsrapporten som nå er lagt fram. 18 bygg ble ferdigstilt i Norge og ... les mer

Norconsult inviterer til Bærekraftsuken 2022: Kunnskap vokser når den deles

Hvordan skaper vi verdi av bærekraft, og hvordan blir et prosjekt bærekraftig? Hva må vi egentlig gjøre for at kundene skal få realisert mer ... les mer


Prisvarsel fra 1. april 2022

Byggevarekjeder forbereder kunder på prishopp på byggevarer. Noen kan bli inntil 20 prosent dyrere.

... les mer
Starter byggingen av nye Drammen tinghus

Rivingen av gamle Park hotell i Drammen er gjennomført. Nå starter Statsbygg og NCC opp betongarbeidene til det nye tinghuset.

... les mer
Rabani med doktorgrad om rehabilitering til ene...
Revidert forprosjekt Nationaltheatret

Bygger nytt 22. juli-senter
Firesafe øker satsingen på brannslukking

Geotermos gir isfri fotballbane
Statsbygg sparte 92 millioner i strøm

Den gylne hjelm til Campus Ås
I rute med planarbeidet for NTNU Campussamling

Statsbygg har fått rammen for Livsvitenskapsbygget
Bedre prosjektering av trapper

Avinor lyser ut milliardkontrakter på Norges st...
Norconsult med fem nominerte til "Årets Kraftkv...

Nok et år med rekordhøye investeringer hos Cramo
Firesafe styrker seg på brannalarm - kjøper Tec...

Rekordomsetning for varehus i Byggtorget i 2021
Et styrket Multiconsult tar fatt på det nye året

Nye Trondheim S blir Norges mest moderne
Et høyhus i tre

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
soap2day