torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt kulturbygg på Alnes



E
tt år etter byggestart, nærmere bestemt i sommer 2016, skal Alnes besøkssenter og kulturbygg etter planen stå klart til å ta i mot besøkende ved fyret. Det er Peab Nordang som har hovedentreprisen på prosjektet. 

Bygningen på 730 kvadratmeter med en kostnad på 16,5 millioner kroner skal brukes som servicebygg for besøkende, samlingssted for lokalsamfunnet, konserter, kunstutstillinger og utleie.

Kulturbygget vil være attraktivt som storstue for ulike kulturarrangement. Det vil også være mulighet for å arrangere bryllup, barnedåper, konfirmasjoner og andre større jubileum. 

Driftskonseptet baserer seg på helårsdrift. I høysesongen først og fremst på cruiseturister og individuelle besøkende, mens det i lavsesongen legges opp til kunstutstillinger og andre kulturarrangement. 

Byggets planløsning er planlagt slik at det kan kjøres tre arrangementer samtidig, ved at arealet deles inn i tre forskjellige celler. 

Bygningen har en arkitektonisk egenverdi og målestokk som føyer seg naturlig inn i landskapet og er gravd inn i bakken, der kun kafèen er synlig i terrenget. Dette er for ikke å dominere fyret og omgivelsene. Fyret skal fremdeles være dominerende i landskapet. 

Alnes besøkssenter og kulturbygg blir et viktig tilbud til hele Møre og Romsdal såvel som for lokalbefolkningen på Giske.

Vi gratulerer Giske kommune med det nye kulturbygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:



























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies