lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Tindesenter i april


Norsk Tindesenter på Åndalsnes er et samarbeid mellom flere organisasjoner for å lage et senter med sterkt fagmiljø for aktiviteter tilknyttet bratt friluftsliv. Senteret som ferdigstilles i midten av april skal i tillegg bli en attraktiv møteplass for fjellfolk i Romsdalen.


Det er entreprenør M. Kristiseter AS som har totalentreprisen på bygget i sentrum av Åndalsnes på 42,5 millioner kroner. Ideen om å bygge et tindesenter på Åndalsnes har levd lenge. Men ideen ble konkretisert da stiftelsen Norsk tindemuseum kjøpte personalbygget like ved  jernbanestasjonen.

Tindesenteret blir et bygg med mange funksjoner. Det mest sentrale blir selve opplevelsessenteret med et auditorium med 90 sitteplasser. I tillegg kommer restauranten ”Kaikanten” med 200 sitteplasser, hvorav 80 innendørs. Bygget rommer også en klatre- og buldrevegg som er 21 meter høy. Klatrehallens høyde var tenkt å være noen meter lavere, men ble korrigert da Fylkesarkitekten krevde et mer markant utseende på tårnet. Det ble derfor høyere og mer tydelig en tidligere tenkt. Bygget rommer også en mininæringshage med 12 kontorplasser.

Målet er at Tindesenteret blir en tilvekst som helårs reiselivsprodukt; at det kan være en motor for den lokale reiselivsvirksomheten.  I tillegg skal det samles et kompetansesenter for fjellsport og friluft her.

De første planene for Tindesenteret ble lansert i 2008. Den gang var senteret beregnet til å koste åtte millioner  kroner.

Vi gratulerer Norsk Tindesenter AS med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:






















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies