fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt hotell, konserthus og konferansesenter i Fosnavåg

slutten av september ferdigstiller totalentreprenør Veidekke Entreprenør det nye kulturhotellet i Fosnavåg i Herøy kommune. Tiltakshaver for det nye signalbygget til 250 millioner kroner eks. mva er Fosnavåg Vekst AS, som eies av mellom anna to store bedrifter på Søre Sunnmøre. Byggestart var i januar 2013. 

Nybygget er på totalt 9500 kvadratmeter BTA, og inneholder et hotell med 115 rom, et konserthus med 450 plasser i amfiløsning, kino og skipssimulator for offshore-næringen.  Simulatoren sies å være en av verdens mest avanserte skipssimulatorer for opplæring og videreutdanning av kapteiner og styrmenn til supplybåter.

Fosnavåg er et sentrum for maritime aktiviteter og ligger i det som ofte beskrives som ”den maritime klynge”. Herøy er Norges største offshore/supply-kommune og Norges største fiskerikommune.

Hotellet skal drives av Thon Hotels, og vil være en del av Conference-konseptet som består av 17 profesjonelle konferansehotell. Thon Hotel Fosnavåg vil få gode møte og konferanselokaler. Hotellet og skipssimulatoren skal opnast 2. oktober og konserthuset skal åpnes i slutten av oktober. Det er lagt opp til ulike aktiviteter i hele måneden, med blant annet en stor konsert med Kringkastingsorkesteret.

I forkant av bygget har totalentreprenør bygd et kaianlegg med en kaifront på 140 meter, og på deler av kaianlegget blir det lagt ut flytebrygger for fritidsbåter.


Vi gratulerer tiltakshaver med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:





































 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies