fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny romfløy ved Angvik gamle handelssted


Det er Angvik Byggkompani som har totalentreprisen ved byggingen av den nye romfløyen ved Angvik Gamle Handelssted, til knappe 20 millioner kroner.

Prosjektet omfatter bygging av 20 nye rom ved hotellet, hvorav to er tilrettelagt for fysisk handikappede. Ett av rommene har parkett på gulvene, mens resten har allergivennlige tepper.

Badene er spesialbestilte moduler som ble satt sammen etter totalentreprenørens tegninger. Rommene har forskjellige farger på veggene. Inkludert rommene fra første byggetrinn i 2007 har hotellet nå totalt 37 rom. Den gang var det forutsetningen at hotellet senere skulle få flere rom. Nå har det blitt realisert.

Grunnarbeidet startet i slutten av oktober i fjor, og byggingen av trebygget hadde oppstart i desember. Den nye romfløyen ligger ved siden av den gamle tønnefabrikken. Det er Angvik Hotellbygg As som står for utvidelsen. Selskapet eies med en halvpart hver av Berg Jacobsen og Olav Thon. Stig O. Jacobsen og Erik Berg er gjennom sine selskap likeverdige eiere i Angvik Gamle Handelssted AS.

Angvik Gamle Handelssted er medlem av Classic Norway, og har røtter tilbake til 1500-tallet da hollandske seilskuter ankret opp i bukta for å kjøpe tømmer. De startet en tradisjon for å ta vare på de reisende. På slutten av 1800-tallet var her blant annet dampskipskai, handel og tønneproduksjon. Etter hvert ble stedet et knutepunkt for samferdsel. 

Angvik Gamle Handelssted drives i dag som kurs-, møte- og selskapshotell. Hotellet ligger helt nede ved fjorden og er bygget i klassisk stil, med stor vekt på å beholde historie og lokale tradisjoner. I Badehuset spa finnes varmebad, tyrkisk dampbad og ulike typer behandling. I Museet Handelshuset Angvik som ligger i den gamle ”Gustavbua” er det kulturhistorie helt tilbake til hollendertiden på 1500-tallet.

Vi gratulerer tiltakshaver og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies