fredag, april 26, 2024

Prosjekt

Minimize



Reiselivsmuseet i Balestrand


Forrige kommunalminister, Liv Signe Navarsete, fikk i mai 2013 æren av å legge ned grunnstenen for det som blir den nye storsatsingen på museum i Sogn og Fjordane.

Siden 1986 har bølgene gått frem og tilbake for et mulig nasjonalt reiselivsmuseum i Balestrand. Nå nærmer byggingen seg slutten, og Reiselivsmuseet skal etter planen ferdigstilles 25. april 2014. 

Norsk Reiselivsmuseum skal integreres som en del av det eksisterende bygningsmiljøet på Holmen i Balestrand.

Det er Statsbygg som står som eier og byggherre. 

Bygget er kostnadsregnet til 77,5 millioner kroner, og vil ha en flate på rundt 1800 m2.
Generalentreprenør er Åsen & Øvrelid AS, og Nordplan AS har hatt ansvar for prosjekteringen.

Norsk Reiselivsmuseum ligger i sentrum av Balestrand, beliggende mot Kviknes Hotell, og de gamle husene på Kaia danner i dag grunnlaget for museets virksomhet i påvente av ny driftsbygning.

Nybygget skal i hovedsak romme utstillingsareal, auditorium, magasin, kontor, kafè og resepsjon. Hovedideen er å benytte fjellet i arkitekturen for å skape en særegen attraksjon koplet til opplevelsen av norsk natur. Vegger mot terrenget er skjært ut av bergknausen, og hovedbæreveggene er frittstående fjellskiver som er synlige i publikums- og utstillingsarealene. 

Historie:
Vestnorsk Reiselivsmuseum ble etablert som en selvstendig stiftelse i 1986, som det første og eneste i sitt slag i Norden.  I  2001 skiftet stiftelsen navn til Norsk Reiselivsmuseum. I 2007 ble Norsk Reiselivsmuseum konsolidert med De Heibergske Samlinger - Sogn Folkemuseum, for så i 2009 å bli konsolidert som en del av Musea i Sogn og Fjordane, der alle de store musea i fylket nå er med. 
Norsk Reiselivsmuseum har frem til i dag benyttet tre antikvariske bygg på kaia i Balestrand til å starte opp i. Nå er et moderne museumsbygg på kaia i ferd med å bli realisert. Bygget er fullfinansiert av kommune, fylke og stat.  Norsk Reiselivsmuseum overtar bygget sommeren 2014, og vil åpne utstillinger for publikum i mai 2015.

Vi gratulerer tiltakshavere med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de ulike aktørene:
 






















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies