fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt renseanlegg i Herøy


BILDE KOMMER


På Grønhaug, mellom Myklebust og Eggesbønes i Herøy kommune, ferdigstiller snart hovedentreprenør Kvadratbygg AS et nytt renseanlegg for kommunen. Prosjekteringen er ivaretatt av Asplan Viak AS i Molde.

Bakgrunnen for prosjektet var et krav fra Klima og Forurensningsdirektoratet i 2006 om at alle utslipp over 10.000 pe skal tilfredsstille sekundærrensekravet, eventuelt Primærrensekravet i mindre følsomme kystområder. Fra tidligere har Herøy kommune et annet renseanlegg i Fosnavåg som ble bygd i 2000.

Frantzen Maskinstasjon hadde grunnarbeidet på byggingen av det to etasjers store bygget som har et samlet areal på 300 kvadratmeter. Det er Namsosbedriften Salsnes Filter AS, som har levert teknologi til partikkelseparasjon og primærrensing til en rekke kommuner i fylket, som også har leveringen til Herøy kommune. Anlegget på Grønhaug er et moderne og teknisk avansert anlegg som kan ta imot den forventede mengde avløp i mange år framover.

Nybygget som huser anlegget er et rent betongbygg med slipte betongelement over to etasjer som er tilpasset det tekniske anlegget. Betongelementene er prosjektert, levert og montert av Spenncon AS
Sanitæranlegget er prosjektert, levert og montert av Pers VVS AS, mens Nordvest Miljø AS har prosjektert, levert og montert ventilasjonsanlegget på Grønhaug. Nordfjordeid-bedriften Lenco Gulv og Maling har utført arbeidet med gulvbelegg, flis og malingsarbeidet.

Det forventes en årlig slamproduksjon fra anlegget på 50-100 tonn i året. Slammet blir håndtert gjennom SSR-systemet og kjørt med lukkede containere til mottaket i Meldal, som har et godkjent anlegg for sluttbehandling av slam. 

Vi gratulerer Herøy kommune med nytt renseanlegg og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies