fredag, april 26, 2024

Prosjekt

Minimize



Bunnpris Eidsvåg dobler arealet



Bunnpris Eidsvåg dobler arealet

Bunnpris Eidsvåg hadde nyåpning av dagligvarebutikken onsdag i uke 25. Det er Angvik Byggkompani AS som har hatt totalentreprisen på prosjektet.

I en periode vurderte man å legge ned Bunnpris i Eidsvåg på grunn av blant annet stor handelslekkasje til Molde, Sunndal og Kristiansund. I stedet ble det utvidelse og dobling av arealet for å møte konkurransen.

Hektisk

En stor snuoperasjon ble iverksatt og Europris overtok i november i fjor 1.etasjen i det gamle Alstadbygget, som da hadde vært gjennom en større påbygging og ombygging. Europris disponerer nå ca.1500 kvadratmeter salgs- og lagerflate.

Angvik Byggkompani AS begynte ombyggingen av det gamle Alstadbygget i juli 2012, og lokalene var ferdig til innflytting i slutten av november. Ombyggingen var ca 1100 kvadratmeter i tillegg til et tilbygg på 350 kvadratmeter.

Så snart Europris hadde flyttet over i nye lokaler ble det startet opp med prosjektering av ny Bunnprisbutikk. Det gjaldt ombygging av de gamle lokalene til Europris, samt ombygging av de eksisterende lokalene til Bunnpris.

Tredelt ombygging

Ombyggingen ble delt opp i tre etapper. Da 2. etappe var ferdig, ble det tatt i bruk en ny inngang mot sør. Tidligere inngang var mot nordøst. Varemottaket ble flyttet fra sør til nord. Etter at første etappe var ferdig, ble en frisørsalong, som tidligere lå mot nord, flyttet mot sør med samme nye inngang som for Bunnpris.

Angvik Prosjektering AS produserte de fleste tegningene nærmest etter hvert som byggeprosessen skred fram.

Anleggsleder Svein Ola Indergård hos Angvik Byggkompani AS opplyser at driften var i gang mens utvidelsen av Bunnpris pågikk fra årsskiftet og fram til nyåpningen i midten av juni. - Det var en hektisk og utfordrende periode, men  takket være et godt samarbeid med underentreprenørene og butikkdriverne gikk det mer eller mindre knirkefritt.

Ny kafé

I tillegg til dobling av arealet fra 1000 til nærmere 2000 kvadratmeter butikk og eget kjøkken for varm og kald ferskvare, er den nye Kafé Optimisten også blitt en del av butikken.

Angvik Byggkompani AS har i stor grad benyttet seg av lokale underentreprenører i forbindelse med utvidelsen av Bunnpris og Europris. De totale byggekostnadene beløper seg til ca 25 millioner kroner.

Hvordan det hele startet... 

I.K.Lykke AS er en av Trondheims eldste handelsbedrifter, grunnlagt i 1830. Den første tiden ble det handlet med kvern- og møllesteiner fra Selbu. Kvernsteinsfarten gikk med to egne skip, til Sørlandet og til østlandsbyene. 

Betalingen var ofte landbruksprodukter, og i 1840-årene åpnet Lykke spesialforretning i ’fetevarer’ med smør som hovedartikkel. Dette var visstnok den første i Trondheim. Varene ble først og fremst solgt i Trøndelag, men det var også betydelig utførsel av kolonivarer og flesk til Jämtland. Fra 1860 ble det også eksportert smør til England. Over hundre år etter, i 1981, åpnet Lykke sin første Bunnprisforretning - på Øya i Trondheim.

Den gang som nå, ble I.K. Lykke ledet av Trond Lykke. Den ene butikken har blitt til en livskraftig butikkjede som har utvidet betraktelig i årenes løp. I Møre og Romsdal er det totalt 30 Bunnpris butikker i dag.

Vi gratulerer Bunnpris Eidsvåg med ny butikk og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:




















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies