fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye Riksfjord skole på Aukra skal stå klar til skolestart


Skisse (Arkitektkontoret BBW) som viser hvordan Riksfjord skole vil bli seende ut i landskapet.

Nye Riksfjord skole i Aukra klar til skolestart


Alt har gått som planlagt med byggingen av nye Riksfjord skole, der det var byggestart i august 2011. Prosjektet har kostet litt i overkant av 300 millioner kroner

25 mål
Den nye skolen på Riksfjord i Aukra kommune har et bruksareal på ca 6.900 kvadratmeter, og er dimensjonert for 350 elever. I dag er det 330 elever ved skolen. Den nye skolen er en kombinert barne- og ungdomsskole.

Riksfjord skole er blant de største prosjektene som totalentreprenør Brødrene Røsand AS har hatt opp gjennom årene. Det spesielle ved bygget er en meget utbredt flate samt et uteområde på nærmere 25 mål. Det er få skolebygg som er forunt å ha et så stort område. Uteområdet innbefatter blant annet to kunstgressbaner, klatrejungel og turnbasseng. Det er også bane for sandvolleyball, basketball og andre aktiviteter.

Skolen er oppført i stål og bindingsverk, mens sentraldelen består av betong og bindingsverk.

Amfi
Det er også et bygg der det meste av ventilasjonskanaler er lagt i grunnen. Her er det rør fra 80 cm til 160 cm i dimensjon, og det i seg selv er voldsomt.  Det kanskje største blikkfanget er det eggeformede amfiet, som er spesiallaget for prosjektet. Amfiet har 140 sitteplasser.

Skolen er sterkt etterlengtet i Aukra kommune. Den politiske prosessen tok lang tid. Skal man lete etter en fordel må det være at det ga tiltakshaver mer tid til planlegging samt muligheten til bedre avklaring i forhold til brukergruppen.

Vi gratulerer Aukra kommune med ny skole og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om aktørene i prosjektet.































 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies