fredag, april 26, 2024

Prosjekt

Minimize



Storehagen - Bygg 3, Førde

Bygg 3 er tredje og siste byggetrinn på den gamle meieritomta i Førde. Tidligere er Storehagen Atrium, med blant annet Lotteri- og stiftelsestilsynet og det nye kunstmuseet ferdigstilt.

Totalentreprenør for Bygg 3 har vært  Åsen & Øvrelid AS, som hadde byggestart i oktober 2011. Leilighetene i bygget ferdigstilles i to trinn. Vestfløyen skal være ferdig innen 28. februar og østfløyen til 13. april. Ivestconsult AS har utført den konstruksjonstekniske prosjekteringen av bygget.

Bygg 3 inneholder 2500 kvm boflate fordelt på 28 selveier leiligheter i areal fra 63-102 kvm. Alle leilighetene har balkong/terrasse. I tillegg er det om lag 850 kvm næringsareal i plan 1. Det er felles parkeringskjeller sammen med de to andre bygga på meieritomten. Fasaden på Bygg 3 er lik den på Storehagen Atrium.

Jarstad Rør AS har utført rørleggerarbeidet, mens Førde Metallprodukt AS har stått for blikkenslagerarbeidet.
I Storehagen vil man kunne ta pulsen på Førde by ved å gå ut på balkongen. På gateplan er man omgitt av tilbud med shopping på fylkets mest besøkte kjøpesentre, restaurantbesøk med uteservering, kunst og kultur i museet eller turer langs elvepromenaden til en av byens grønne lunger. Det er kort avstand til handlegatene i sentrum sør, Førdehuset og Hafstad idrettspark. 

I Førde er det et variert næringsliv med industrivirksomhet, tjenesteytende næringer, handel, finans og kontor. Byen har et rikt og aktivt kulturliv.

De 28 leilighetene er fordelt på to blokker med leiligheter i 2. til 5. etasje. Ferdigbetongen til de to blokkene er levert av Sunnfjord Betong AS. Byggevarene kommer fra Byggmakker Bruland AS og Farsund Bygg AS, som i tillegg har levert trelast. Prisene er fra 2.630.000 til 4.190.000 kroner.

Leilighetene blir levert med vannbåren varme og god innvendig standard med materialvalg av god kvalitet. Standard leveringsbeskrivelse inneholder bl.a. eikeparkett med eikelister på gulv. Flislagt baderomsgulv med spotter i tak på baderom, stue og kjøkken. Kjøkken- og baderomsinnredning fra Norema med flislagt vegg over kjøkkenbensken. Veggene på oppholdsrom blir levert med malt strie på gipsplater. Alle himlinger er av malt gips fra Acusto AS. Bravida AS i Førde har prosjektert og utført de elektrotekniske installasjonene.

Sanitær-, varme-, sprinkler- og ventilasjonsanlegget er levert og montert av Nordvest Miljø AS sin avdelig i Førde. Isolering og taktekkingen er utført med protantekke og membransystem av Årdal Blikkenslagerservice AS.

Balkongene til hver av leilighetene blir levert med flislagt dekke. Terrassene i 2.etasje får også trelemmer. Balkongene blir levert med spilerekkverk i lakkert stål med glassfelt i herdet glass. Utvendig fasade blir levert med skjermtegel tilsvarende Storehagen Atrium med felt av platekledning. Malermester Arne Kalstad AS har utført maler- og beleggsarbeidet i Bygg 3. Vinduene er levert av Nordvestvinduet AS. Inn- og utvendige rekkverk er levert av Hellenes Marine AS.

Vi gratulerer tiltakshaver Futurum AS og Boivest med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies