lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Politiets Nasjonale Beredskapssenter i Nordre Follo

Politiets nye beredskapssenter skal tas i bruk i september, med prøvedrift/virksomhetstesting, og skal være fullt operativt i desember 2020. Prosjektet ligger på Taraldrud i Nordre Follo kommune. Prosjektet ligger i Viken fylke.
 
Skanska Norge bygger prosjektet i en samspillsentreprise. Prosjektsummen er 2,5 mrd kroner. Tomten er på 332 dekar, og prosjektet er på 34 000 kvadratmeter. 

Byggestarten var i mars 2018 og byggetiden er på 30 måneder. 

PNB er et prosjekt av nasjonal betydning med mål om å gi rask, effektiv og sikker innsats fra beredskapsressursene. Prosjektet omfatter adkomstbygg, administrasjonsbygg/hovedbygg med treningsfløy/basseng og helikopterhangar. Et separat carport-bygg samt treningsfasiliteter som skytehus, skytebaner og diverse bygg for beredskapstrening. Treningsfasilitetene består av gymsal, styrkerom, skytebaner, skytehus, klatretårn, SIBO-landsby (strid i bebygget område), hus for hundetrening og hinderløype.

Utenomhus omfatter masseflytting knyttet til tomteopparbeidelse, etablering av voller omliggende til skytebaner, veier, infrastruktur, parkering, perimetersikring og områder for flyside helikopter. Det blir base for tre helikopter.

Hovedbyggets bæresystem består av plasstøpt og prefabrikkert betong i fire etasjer. Fasaden er teglforblending og glass.

Tomten ligger på begge sider av E6 på Taraldrud, like sør for kommunegrensen mot Oslo. Hovedankomsten til PNB blir fra rundkjøringen ved Taraldrudkrysset.

PNB dekker nødvendige lokaler for beredskapstroppen – bombegruppen – krise og gisselforhandlerne – politiets helikoptertjeneste. Andre nasjonale beredskapsressurser skal også kunne benytte senteret. 

PNB skal legge til rette for bedre fagutvikling og samtrening med blant annet innsatspersonell.

OPPDRAGSGIVER: Justis og beredskapsdepartementet
TOTALENTREPRENØR: Skanska Norge 

Arkitekt og bilder til presentasjonen: Nordic - Office of Architecture v/Knut Ramstad

Vi gratulerer Justis og beredskapsdepartementet med det nye beredskapssenteret og takker for oppdraget!

































 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies