fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Powerhouse Telemark

Til sommeren står Powerhouse Telemark klart. Fylkets nye signalbygg, «Den grønne diamanten» blir et av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg. Det nye kontorbygget er på 11 etasjer. 

Skanska Entreprenør er totalentreprenør og entreprisen har en verdi av 220 millioner kroner. Byggherre er R8 Property. Prosjektet er støttet av Enova og har et samarbeid med miljøstiftelsen ZERO.

Leietakerne får tilgang på fasiliteter som treningsrom, dusj og garderobe, foaje, kantine og takterrasse. Sydfasade og tak er dekket av solcellepaneler. 

Beliggenheten for prosjektet er ved foten av Kulltangbrua og er synlig fra E 18 mot Grenland og Porsgrunn. Powerhouse Telemark er det første BREEAM-Nor sertifiserte bygget i Telemark og får kategori Excellent.

Det er en rekke lokale aktører i prosjektet, og arkitekt er Snøhætta. I tillegg har Skanska hatt stor egenproduksjon.

Bygget vil generere mer energi enn det bruker gjennom livsløpet. Sammenlignet med vanlige nybygg er reduksjonen i netto energibehov på 66%. Bygningsfysikken er utformet for å ha optimal produksjon av elektrisk energi igjennom solcelleanlegget. Huset vil produsere ca. 239 000 kWh pr. år fra eget solcelleanlegg. 

I dag står bygg for 40% av verdens samlede energiforbruk. Ved å transformere bygg fra energisluk til produsenter av fornybar energi, tar man et stort steg i riktig retning. Å bygge med svært høy miljøkvaliteter er absolutt forsvarlig og fornuftig investering, både på kort og lang sikt.

Hva er egentlig smart bygg? Med veilederen Smart by Powerhouse forsøke man å svare på det spørsmålet. Powerhouse representerer et samarbeid om utvikling av klimabygg og består av eiendomsselskapet Entra, prosjektutvikleren og entreprenøren Skanska, miljøstiftelsen ZERO, arkitekt og designkontoret Snøhætta og rådgivningsselskapet Asplan Viak.

Bygget er på 8 313 kvadratmeter og byggestart var i september 2018. Byggetiden er 21 måneder.

Prosjektet kan ses her: Powerhouse Telemark.

 

BYGGHERRE: R8 Property
TOTALENTREPRENØR: Skanska Entreprenør

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies