fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Levre skole i Bærum

 

Målet med prosjektet er å etablere en fire- parallell barneskole på tomten til Levre Skole, og tilrettelegge så den vil fungere som et nærmiljøsenter for området rundt. Levre Skole har i dag 550 elever, og vil med nybygget ha plass til 784 elever fra 1 til 7 trinn. Skoleanlegget utformes med en arkitektur som er godt tilpasset omkringliggende landskap og fine utenomhusarealer. Bygget er over 3-4 etasjer som gir god tomteutnyttelse og fine utenomhusarealer. Materialbruk og farger er avstemt, og det er lagt vekt på solide løsninger for å ivareta lang levetid. 

Utearealene er utformet og organisert for å stimulere til aktivitet, rekreasjon og sosialt samvær. Hver aldersgruppe får en sone for lek tilpasset alder, samt lunere og mer solrike oppholdssoner nær bygget. Ballbaner er plassert sydvest på tomten vekk fra naboer. 

Skoleanlegget tilrettelegges for å bli et godt nærmiljøanlegg og er utformet slik at elever, foreldre og frivillige organisasjoner kan benytte anlegget utenom skoletid. Det er forsamlingssaler, serveringskjøkken, musikkrom, øvingsrom og idrettshall, og alt er plassert i første etasje med enkel adkomst fra vestibylen. Vestibylen er lys og imøtekommende, og er skolens knutepunkt for hovedfunksjoner og som et møtested.

Krav til klima og miljøtilpasninger er en viktig del av byggeprosjektet. Skolen får passivhus- standard og har gode dagslysforhold i undervisnings og arbeidsrom. Det er etablert fasadeintegrert solcelleanlegg på deler av bygget. Prosjektet skal også teste ut nytt verktøy for oppfølging av klimagassutslipp for byggeprosjektet, for miljøriktige valg av materialer og tekniske løsninger.

Bærum Kommune prøver også ut en ny modell på Levre Skole, der totalentreprenøren skal ha ansvar for drift og vedlikehold i reklamasjonstiden. Prosjektavtalen omfatter både bygging og driftsavtale, og vil dermed gi totalentreprenøren insentiver til å tenke mer langsiktig ved valg av løsninger og materialer. Driftsavtalen gjelder i 5 år etter overtakelse og omfatter drift, vedlikehold, renhold, service og energi. Konseptarbeidet startet i 4. kvartal 2015, planleggingen i 4 kvartal 2016, og gjennomføringen fra 1. kvartal 2018.

Det er veidekke Entreprenør som i en samspillsentreprise har bygget skolen. Skole tas i bruk fra skolestart 2020. Prosjektverdien er på 410 millioner kroner, og i tillegg til nevnte avtale, bestod prosjektet av å rive den gamle og bygge den nye skolen. Prosjektet ligger i Gjettum, Levre Skole vei 6 i Bærum i Viken fylke. Arkitektgruppen Lille Frøen AS har vært arkitekter for prosjektet.

Skolen er på 9 450 kvadratmeter, byggestart var mars 2018, og ferdigstillelse er mai 2020, byggetiden er 24 måneder. Den gamle skolen som er revet var på 7000 kvadratmeter.

Skolen er tilrettelagt for fremtidige utvidelser, og er lagt til rette for ustrakt sambruk av rom og arealer, noe som gir fleksibilitet for ulike undervisningsmetoder.

Gratech har en totalunderentreprise for Automatikk til Veidekke for Levre Skole.

I prosjektet så leverer de et system som håndterer all lysstyring, romklima, solavskjerming, utendørs belysning og energimåling. I tillegg til dette leverer vi varme og kjølesentral fra sensor og opp til automatikk tavle med styring. Lysstyringen styres via DALI2 standarden og solasvskjermingen styres via SMI. Vi kommuniserer direkte med samtlige systemer uten unødvendige og fordyrende gatewayer, overganger og 3:e parts programmer. Dette gir byggherren et robust, åpent og enkelt anlegg for fremtidig drift. 

Nødlys er integrert sammen med resterende lysstyring i bygget og dermed bespares byggherren for dyre nødlyssentraler med tilhørende idriftsettelse og integrasjon mot SD-anlegget.

Gratech tar inn og håndterer alle signaler fra 3:e parts systemer som heis, adgang, innbrudd, brann, vetilasjonsaggregater med mere.

Levre Skole er også første bygget som har fått et helt nytt smartanlegg for oppvarmet taksluk. Systemet gir store besparelser på elektrisk kabling samtidig som det er pluggbare tilkoblinger. Taksluken kommuniserer her direkte til Sd-anlegg via Modbus TCP eller Bacnet/IP og kan fjernadministreres via app eller pc.

Gratech har også fått muligheten å levere IKT løsninger for de tekniske nettverket for Levre Skole.

SD-anlegget som leveres av Gratech er webbasert og kommuniserer med samtlige systemer via BACnet/IP.


BYGGHERRE: Bærum Kommune

TOTALENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør

ARKITEKT: Arkitektgruppen Lille Frøen AS

Vi gratulerer Bærum kommune med ny skole og takker for oppdraget!















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies