fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Hjeltefjorden Arena, Trinn 2

Trinn 2 av Hjeltefjorden Arena står ferdig i mai 2020. Totalarealet på dette bygget 1900 kvadratmeter. Brødrene Ulveseth bygger trinnet i en generalentreprise, og entreprisen er på 75 millioner kroner. 


Dette er et bygg på 2 etasjer, med et tilknytningsbygg på en etasje med vestibyle, som danner overgangen mellom svømmehall og idrettshall. Vestibylen har en åpen fasade mot sør som danner en tydelig inngangssituasjon til svømmehallen. Det er garderober i bygget i tillegg til svømmehall. Svømmehallen har et opplæringsbasseng på 12,5 x 25 meter med 6 svømmebaner, 1 meter sviktbrett og 3 meter plattform stup.  I tillegg er det et lite oppvarmet barnebasseng. Begge bassenger er utført i stål, og halve opplæringsbassenget har hev/senk bunn.


Sør for arenaen er det større uberørt naturområde med et lite tjern og våtmarksområder. Som en del av vegprosjektet skal områdene rundt tjernet og adkomstsonen til arenaen oppgraderes med ulike rekreasjons og aktivitetsområder, gangforbindelse og bedre tilrettelagt vei og parkeringsanlegg.


Prosjektet ligger i Rong i Øygarden Kommune i Vestland fylke. Byggestart var oktober 2018, og byggetiden er på 20 måneder. 


Fasaden i vest er utformet som en «curtain wall» med mye glass og dagslysinnslipp fra vest. Asplan Viak er arkitekt for prosjektet.


Lysinnslippene er utformet som «slisser» i takvolumet og følger hele bygningsformen og ned i brystning mot bakkeplan. Det vil gi gløtt inn i svømmeanlegget fra gangveien, uten at det blir fult innsyn inn mot de badende og aktiviteten inne i anlegget. Det er kun overlys over barnebassenget som er mer beskyttet mot innsyn. Inne i svømmehallen vil lysinslippene gi godt med dagslys, og mer «himmelsyn» enn utsyn og innsyn. 

TOTALENTREPRENØR: Brødrene Ulveseth
BYGGHERRE: Øygarden Kommune
ARKITEKT: Asplan Viak

Vi gratulerer Øygarden kommune med nytt flott bygg og takker for oppdraget!



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies