lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Rema 1000 Vinterbro



Rema 1000 har hatt lager i Vinterbro Næringspark lenge. 

I 2020 skal den nye distribunalen åpne, som et sentrallager for hele Norge. Den nye distribunalen er bygget med tanke på å ta den forventede veksten og med mulighet for samlokalisering av servicefunksjoner. Et av formålene er å sentralisere lagerfunksjonene, få en mer effektiv transport og mindre klimagassutslipp.


Rema 1000 Distribusjon AS leverer varer til 530 Rema 1000 butikker og 200 Bunnprisbutikker, og har cirka 900 medarbeidere. Etableringen har med nærhet til E6, E18 og Oslofjordforbindelsen å gjøre.

Rema 1000 er opptatt av å drive både effektivt og miljøvennlig. Holdningen er at de skal handle raskere og gjøre mer enn det som forventes, uten at det går på bekostning av kostnadseffektivitet.

Det etableres blant annet et nytt vinnende solcelleanlegg på 13 000 kvadratmeter. Konseptet er utviklet av Multiconsult.  Rema 1000 er dermed i førersetet for bærekraftig, innovativt og kostnadseffektiv bruk av solceller. Solcelleanlegget er innovativt og kostnadsbesparende av flere grunner, blant annet som følge av redusert ressursbruk. Spenningsnivået på systemet er høyere enn det som normalt benyttes på tak og det benyttes større solcellemoduler. Veksel rettere er mer kompakte og det benyttes færre løpemeter solcellekabel.  Redusert materialbruk gir raskere byggetid og dermed oppnås besparelser som følge av mindre materialbruk og reduserte arbeidskostnader. Samlet oppnås en kostnadsbesparelse på opptil 15% i forhold til det som til nå har vært vanlig i bransjen.

Prosjektet er støttet av Enova. 

Hele anlegget, med solcelleanlegget står ferdig høsten 2019, og anlegget skal åpnes og tas i bruk på nyåret 2020.  I 2018 åpnet Rema 1000 Rema Distribunal Vagle i Sandnes med det som var da Norges smarteste energisystem.

Solkraftverket på Vinterbro vil ha en maksimal effekt på 2,5 mega watt over dobbelt så mye som solkraftverket på Vagle. Dette tilsvarer det årlige energiforbruket til 120 eneboliger. Anlegget ligger også på taket av lagerbygget, noe som er arealbesvarende. Rema 1000 har siden 2013 redusert utslippene med 38%, med mål om halvering innen 2030. 

Arbeidene med det nye sentrallageret startet sommeren 2017.  Bygget har forskjellige høyder og er på det høyeste 30 meter, det nye anlegget består av kontorer, lager og logistikk. Til sammen er hele bygget på 53 000 kvadratmeter. Det er bygget med forskjellig grad av automatisering og skal inneholde kjøl, - frys, tørrvarelager, miljøstasjon, tekniske rom, servicearealer og et administrasjonsbygg. Administrasjonsbygget er på 4 etasjer. Lagerarealene i bygget skal hel automatiseres for paller. Automaten blir bygget på flere nivåer, noe som krevet nedstøpte gruber og mesaniner i flere nivåer i bygget. Innovative løsninger som akkumulering av overskuddsvarme og kjøling er sentrale løsninger som REMA har tatt i bruk på lageret. 
Distribunalen er lokalisert på Vinterbro i nærheten av Ski ved Oslo.

BYGGHERRE: Login Eiendom AS
BRUKER: Rema 1000 Distribunal Norge AS
TOTALENTREPRENØR: SV Betong AS

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!


 











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies