fredag, april 26, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt Folkehelsesenter i Orkdal



Den 8. mars 2020 står det nye Folkehelsesenteret i Orkdal ferdig. Totalentreprenøren Skanska startet byggingen i juni 2018. Byggetiden har da vært 21 måneder. Prosjektverdien er 370 millioner kroner, og prosjektet bygges i en totalentreprise. Brutto flate på det nye Folkehelsesenteret er 11 700 kvadratmeter.


Orkdal Kommune har folkehelse som satsningsområde i kommuneplanen og forventer et besøkstall i badelandet på 100 000 i året. Prosjektet er også støttet av Enova.

Prosjektet består av badeanlegg med terapibad, 25 meters basseng med seks baner, opplæringsbasseng, stupebasseng, varmebasseng, boblebad, barnebasseng, aktivitetsbasseng med geysir, boblebenk, strømmekanal, bølgebasseng, vannkanon, vannsklier. I tillegg helsestasjon og kommunal fysio – og ergoterapitjeneste. Treningssenter, buldrehall og klubblokale.

I tillegg opparbeides park i uteområdet. 

Det nye Folkehelsesenteret ligger som tilbygg til Orklahallen som ligger ved «Gammelosen» - en rest av Orklaelvens elvedelta. Prosjektet åpner seg mot et nytt parkanlegg utformet med inspirasjon fra Orklas tidligere elvedelta.

Badet varmes opp med energiløsning fra Elkem Thamshavn. Bygningskroppen har passivhusnivå på isolasjonstykkelse, kuldebroer, tetthet og vinduer. I tillegg naturlig ventilasjon og fortregningsventilasjon som i kontordelen kutter 90% av energien som vanligvis brukes for å tilføre luft. Folkehelsesenteret bruker spillvarme, 40 graders varmt kjølevann føres i rør fra det lokale silisiumverket, istedenfor å tømmes tilbake til fjorden. 25% reduksjon i CO2-utslipp med bruk av klimavennlige materialer. Bruker 63% mindre energi enn tilsvarende badeanlegg. Smart 760 DC mikronett som sørger for effektiv lokal utnyttelse av solkraft og minimal belastning på sentralt kraftverk. Man vurderer også et siste trinn med solceller.

I mars 2020 kan det nye flotte Folkehelsesenteret tas i bruk.


TOTALENTREPRENØR: Skanska Norge, avd. Midt-Norge.
BYGGHERRE: Orkdal Kommune
ARKTITEKT: Norconsult

Vi gratulerer Orkdal kommune med det nye Folkehelsesenteret og takker for oppdraget!











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies