torsdag, juni 04, 2020

Prosjekt

MinimizeScandic Voss - nytt konferansehotell ved Voss stasjonS
ommeren 2018 startet byggingen av nytt konferansehotell ved Voss Stasjon. Prosjektet heter Knutepunkt Voss.

Åpningen er i januar 2020 og Scandic er valgt som driver. Dette er Scandics niende hotell i Hordaland. Hotellet tilpasses to målgrupper, som er fritidsgjester og yrkesgjester/konferansegjester. Hotellet blir det første på Voss som skal drives av en hotellkjede. 

Det nye konferansehotellet får 216 rom og er på 12 000 kvadratmeter. Det er moderne konferansefasiliteter med plass til 350 personer i totalt 3 konferansesaler. I restauranten, med plass til 450 personer, kan man nyte den gode utsikten over Vangsvatnet og fjellene som omkranser Voss. Hotellet blir en viktig del av knutepunktet rundt Voss Stasjon som gjennomgår en omfattende utvikling. Hotellet dobler kapasiteten i sentrum av Voss.

Den nye togterminalen stod ferdig høsten 2018 og gondolbanen, Hangursbanen, var ferdig til sommeren 2019, toppstasjonen er 820 meter over havet og turen tar syv minutter. Hangursbanen gjør Voss enda mer attraktiv både sommer og vinter. Bane Nor Eiendom planlegger også sammen med Voss Kommune, et nytt kontorbygg på nabotomten, med målsetting om ferdigstillelse i 2021. Dette prosjektet har et samlet potensial med kontor, næring og parkering på cirka 9000 kvadratmeter. Ny togterminal stod ferdig i 2018, ny bussterminal skal etableres og veien skal rustes opp. 

Backe Bergen er totalentreprenør for prosjektet, som har en kontraktsverdi på 285 millioner kroner. Backe Bergen har hatt flere byggeprosjekter i Voss den siste tiden, som det nye terminalbygget på Voss og Hangursbanen. Bane Nor Eiendom og Odfjell Eiendom er byggherrer for hotellet.

Dark Arkitekter har tegnet hotellet. Det er hentet inspirasjon fra gammel, vestlandsk byggeskikk og materialbruk. Det er en utstrakt bruk av stein og tre, begge miljøvennlige og klimanøytrale materialer. Været på Voss skal sette sitt preg på hotellet, fasader i treverk slik at sola, regnet og snøvær kan gi bygget identitet. Se at vintrene er kalde, at sola steker om sommeren og at det regner på Vestlandet. Hotellet har korridorer i glass som binder hotellet sammen, men som samtidig gjør at man kan se igjennom bygget, man ivaretar siktlinjer og hotellet blir mindre prangende.

Voss er en populær destinasjon for friluftentusiaster både sommer og vinter. Om sommeren arrangeres f.eks. den populære Ekstremsportveko, og Voss er Vestlandets skimetropol. 


BYGGHERRE: Bane Nor Eiendom og Odfjell Eiendom.
TOTALENTREPRENØR: Backe Bergen
Arkitekt: Dark Arkitekter

Vi gratulerer byggherre med det nye hotellet og takker for oppdraget!


 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no