torsdag, mai 28, 2020

Prosjekt

MinimizeHerbarium, StavangerH
erbarium, som ferdigstilles i desember 2019, er det største byutviklingsprosjektet i Stavanger på 50 år. I tillegg til store handelsarealer er det 8000 kvadratmeter nye, topp moderne kontorlokaler. Kontordelen som er fra tredje til syvende etasje, åpner i første kvartal 2020. Stavanger kommune har leid ca. 5000 kvadratmeter, resterende er det Kluge advokatfirma som leier. Planleggingen av dette prosjektet startet i 2008. 

Kruse Smith Entreprenør er totalentreprenør for prosjektet. Bruttoflate er 17 000 kvadratmeter. Projektverdien er 300 millioner kroner. Byggherre er Øgreid Eiendom AS.

Shopping og business midt i byen, det er Herbarium. Prosjektet ligger midt i et miljø med restauranter, shopping, hoteller, uteliv, kultur og underholdningstilbud. Breiavatnet ligger like ved og også den grønne Byparken. Herbarium blir en ny stolthet for dette miljøet, sammen med selskaper innen bank, finans, olje – og advokatvirksomhet som har sin besøksadresse rundt kvartalet. Herbarium legger gode rammer for businessen som skal spire og gro i fremtiden.

Topp standard, energieffektive og fleksible løsninger. Prosjektet er tegnet av Snøhetta, og vil være med å utvikle Stavanger sentrum som en attraktiv destinasjon som arbeidsplass.  Det er gode lysforhold og en kan utnytte lokalene til cellekontorer, eller til åpne landskap. Det er en flott panoramautsikt, som vil være med å inspirere de ansatte.

Herbarium ligger i Rådhuskvartalet, og hette tidligere Straen-senteret. Det ligger innerst i vågen og har en svært sentral beliggenhet, også rett ved kommunikasjonsknutepunkt for buss, tog, båt og flybuss. 

Herbarium Shopping er ca. 10 000 kvadratmeter, og navnet Herbarium gir først og fremst et signal om mangfold, et variert shoppingtilbud.

En ny sentrumsplan for Stavanger er vedtatt – en levende by full av muligheter. Herbarium er et prestisjeprosjekt og en gave til byen, og vil være med å utvikle sentrum, sammen med mange prosjekter i det siste, samt mange planlagte prosjekter.


BYGGHERRE: Øgreid Eiendom AS
TOTALENTREPRENØR: Kruse Smith Entreprenør
ARKITEKT: Snøhetta 

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no