torsdag, april 25, 2024

Prosjekt

Minimize



Elverum Videregående Skole (ELVIS)



Etter nærmere tre år er rehabiliteringen av Elverum VGS ferdig og totalentreprenør Martin M. Bakken AS kunne overlevere bygget til Fylkeskommunen i september.

Totalrenoveringen og utbyggingen av skolen har gått over tre år og tre faser. I første fase ble det bygget nytt tilbygg for bibliotek og administrasjon, og idrettsfløyen ble renovert og utvidet med en ny flerbrukshall. Deretter fortsatte man med renovering av resten av skolen. Arkitekt og interiørarkitekt har vært Studio NSW.

Prosjektet har hatt fokus på bruk av treverk og gjenbruk av eksisterende betongkonstruksjoner. Nybyggene har bærende trekonstruksjoner, til dels synlige fra både inn- og utside. Bærende betongkonstruksjoner er bevart og nye planløsninger er bygget opp på basis av den eksisterende, rasjonelle planen.

Rehabiliteringen utgjorde ca 15.000 kvadratmeter og nybygg etter utbygging er nå på ca 4.800 kvadratmeter. Prosjektet hadde en kostnadsramme på 435 millioner kroner inkludert mva.

Skolen er nå universelt utformet, med godt inneklima og akustikk som ivaretar likestilt deltakelse. Elever og ansatte har nå fått luftigere lokaler med mye dagslys og varierte arbeidssoner, tilrettelagt for fellesskap og fordyping. ELVIS har nå en kapasitet på 950 elever og 170 ansatte.

Det har vært en del utfordringer med å  holde skolen i kontinuerlig drift samtidig som den ble bygget ut og renovert, men alt i alt har det fungert bra, uttaler ledelsen ved skolen.


Vi gratulerer Hedmark fylkeskommune med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:


 

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies