fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye Rørvik kirke i Vikna



Det er Birger Pedersen AS som har hatt hovedentreprisen på byggingen av nye Rørvik kirke i Vikna kommune, som skal stå ferdig i november i år.


Allerede tidlig i prosessen ble det klart at det ikke blir en langkirke i tre som skal pryde den mest prominente tomta på kirkehaugen i Rørvik sentrum. 

De vinnende arkitektene fra Pir II og Hartmann Prosjektrådgivning har valgt en tilnærming som forener en skiferdel som vil «vokse» opp av bakken med en inntil 16 meter høy i hvit og delvis transparent glassfasade som kan lyssettes for gi en effektfull og luftig virkning både på utsiden og inne i kirkerommet. Slik skal det verdslige og jordnære møte det sakrale og opphøyde.

– Prosjektet har også et tydelig tårn som er med på å understreke at dette nettopp er en kirke, het det i juryprotokollen.

Det nye kirkebygget vil få et areal på 725 kvadratmeter (BTA 1.etg), noe som vil gi plass til drøyt 425 mennesker. I «standardkonfigurasjon» vil det bli plass 250 personer, nær det dobbelte av hva den brannrammede kirken hadde plass til. Rørviks gamle trekirke, som ble bygget i 1896, ble rammet av brann i februar 2012.

Vi gratulerer Vikna kommune med den nye kirken og takker for oppdraget!


Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies