torsdag, mai 28, 2020

Prosjekt

MinimizeNorsk Oljemuseum i StavangerN
orsk Oljemuseum bygger nytt museumsmagasin i Dusavika. Første spadestikk ble gjort av statssekretær Ingvil Smines Tybring Gjedde og ordfører Christine Sagen Helgø den 23. mars 2018. 

Prosjektet blir på 3500 kvadratmeter og bygges som et moderne magasin, som skal huse gjenstandsarkivet fra oljeindustrien. 

Prosjektet er fullfinansiert av Olje- og energidepartementet med 62,2 millioner kroner.
Prosjektet ferdigstilles i løpet av sommeren 2019. 

Norsk Oljemuseum ligger i Stavanger og åpnet i 1999. Selve museet er på 5000 kvadratmeter. Ideen om oljemuseet ble lansert i 1974, og Stiftelsen Norsk Oljemuseum ble etablert i 1980. Etter den tid er det samlet inn gjenstander som film, foto, og annet materiale som dokumenterer norsk olje- og gassvirksomhet. Museet er Stavangers mest besøkte. Museet ble bygget med byggestart i 1997. 

Inntil museumsmagasinet ble bygget har Norsk Oljemuseum leid lager og magasinfasiliteter spredt på flere steder i og utenfor Stavanger. Lagringsforholdene har ikke vært tilfredsstillende og gjenstander har blitt delvis ødelagt grunnet forholdene. Stavanger Kommune har stilt med tomt til prosjektet, og denne ble tildelt i 2008, siden har Norsk Oljemuseum jobbet med å få bygget dette magasinet. Norsk Oljemagasin sin samling består i dag av ca. 5000 gjenstander. 

Nyland Byggeadministrasjon har ansvaret for Prosjekt- og byggeledelsen, anskaffelse og etablering av kontrakter med entreprenører i en delt entreprise i samarbeid med byggherre Norsk Oljemuseum. 

Bygget bygges ihht. Museumsfaglige standarder. Det er høye krav til temperatur, lys, fukt og støvforhold foruten sikkerhet og arbeidsplassforhold tilrettelagt for forskjellige behandlinger av gjenstander. Magasinet inneholder utendørs henstillingsarealer. Magasinet blir på 3 500 kvadratmeter.


BYGGHERRE: Norsk Oljemuseum. 

Prosjekt-, byggeledelse og SHA koordinator: Nyland Byggeadministrasjon AS

Vi gratulerer byggherre med det nye Oljemuseet og takker for oppdraget!

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no