tirsdag, mars 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Vestsiden ungdomsskole, Kongsberg



P
å Kongsberg bygger Skorve Entreprenør Vestsiden Skole med idrettshall. 

Prosjektet er gjennomført med en samspillskontrakt. Den gamle skolen har blitt revet. Den nye skolen er på 4800 kvadratmeter og flerbrukshallen på 2100 kvadratmeter. Byggestarten var tidlig i 2018. Skolen er BREEAM- sertifisert med nivået «Good».

Elevene ved skolen er på 8. til 10. trinn. Skolen bygges for fem paralleller, altså med en kapasitet til 15 klasser. Det er plass til 480 elever ved skolen. Skolen blir arealeffektiv og energi økonomisk. Skolen er universelt utformet.

Mens byggeprosessen har gått, har elevene gått på en midlertidig skole som ble bygget ved Kongsberghallen. 
Den nye Vestsiden Ungdomsskole, «Sløyfa», er tenkt som en del av en ny park for Hasbergtjerndalen. Bygget er utformet som et endepunkt for gang og sykkelforbindelse gjennom denne parken og danner et sentralt ankerpunkt for hele området.

Bygningsfasadene er utformet slik at den nedre delen mot bakken har teglmateriale, mens volum som ligger opp på og over teglvolumene har en trekledning. Dette gir referanse bl.a. til den historiske bebyggelsen langs elvedraget.

Inngangen til skolen leder inn til et stort garderobeområde i sentrum av bygget, tenkt som et startpunkt hvor alle skifter til innesko. To store lyssjakter i to etasjer åpner garderobeområdet mot himmelen og bidrar med dagslys og ekstra romkvalitet. Videre kommer man til et stort samlingsrom med amfiløsning og ender opp i biblioteket i andre etasje. Og det store vinduet åpent til Lågen. Samlingsrommet er skolens hjerte. Trinnarealer er lagt som en U-form rundt det indre samlingsrommet og garderobeområdet, det gir en optimal nærhet mellom klasserom og fellesareal i bygget. Spesialundervisningsrom som kunst -og håndverk m.m. er lagt som egen fløy langs flerbrukshallen. Denne fløyen ender i spesialavdeling, utformet som et eget en etasjes volum, med egen inngang og eget uteområde. Det legges også til rette for aktiv bruk etter skoletid, og skolen blir dermed en viktig del av nærområdet.  

Prosjektet ferdigstilles sommeren 2019, og skal tas i bruk fra skolestart i august 2019. 

BYGGHERRE: Kongsberg Kommunale Eiendomsselskap
TOTALENTREPRENØR: Skorve Entreprenør

Vi gratulerer byggherre med den nye skolen og takker for oppdraget!


Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies