torsdag, juni 04, 2020

Prosjekt

MinimizeVindmøllebakken i Stavanger


Bilde: arkitektur.no

Det nye boligområdet Vindmøllebakken er under oppføring i Stavanger Øst. Bo kompakt og lev mer kollektivt. Vindmøllebakken er et nyskapende og bærekraftig bofellesskap, et pilotprosjekt. 

26 lekre miljøvennlige leiligheter er nå akkurat ferdig i byggetrinn 1. Leilighetene er i alle størrelser, hvor alle har sin private leilighet med kjøkken, stue, bad og soverom. I tillegg forplikter alle seg å kjøpe 12,6 kvadratmeter med fellesareal. Samlet vil dette gi kvadratmeter kvalitetsrike fellesareal.

Det som gjør Vindmøllebakken til en helt ny måte å bo på er alt man får i tillegg – ved å dele med andre tilgang på flotte fellesarealer som; Flotte takstuer, lyst og luftig amfi, allrom, stort kjøkken, vaskerom, hybel, verksted, felles takterrasser, hagestue og lekeplass.

Bofellesskapet er tegnet slik at all bruk av energi er best mulig utnyttet, noe som gir både miljøvennlig og økonomisk gevinst.

Vindmøllebakken er i motsetning til mange tradisjonelle bofellesskap et Gaining by Sharing-bofellesskap, tegnet og bygget med bærekraft i bunn. Det betyr størst mulig bruk av tre, miljøvennlige materialer i overflater og interiør, og det betyr energi skapt ved hjelp av geovarme. Denne bærekraftige arkitekturen betyr også arkitektur som legger til rette for deling av et måltid, en sommerkveld, en takterrasse. 

Det er glassoverdekkende fellesarealer mellom byggene med mulighet for dyrking. Leilighetene har grønne tak. Det er et stort felleskjøkken som for eksempel kan brukes til å ha selskap, hybel kan benyttes om man har venner eller familie på besøk. Mulighetene er mange. 

Størrelsene på leilighetene varierer fra 45,8 til 95 kvadratmeter. Leilighetene har enten alkove, 1 eller 2 soverom. Det er pustende vegger av treelementer og bærekraftge løsninger. Det er et fantastisk fellesområde på deling. Det er Bil-poolordning, gjesteparkering, og sykkelparkering. Egen bod i bygget/p.anlegg og lekeplass rett utenfor. Under lekeplassen på siden av bygget skal det også bygges en ny restaurant som skal ferdigstilles ila 2019.

Det er gåavstand til apotek, baker og dagligvarebutikker, samt kafeer, barer, gallerier og kulturhus. Det er treningsstudio, yogasenter og fantastiske turområder, barnehager og skoler. Stavanger sentrum er bare 10 minutters spasertur unna. 

BYGGHERRE: Kruse Smith Eiendom, Helen & Hard arkitekter og Indigo Vekst AS
TOTALENTREPRENØR: Kruse Smith

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no