torsdag, mai 28, 2020

Prosjekt

MinimizeInnseilingå i StavangerFjordsol og Fjordbris er ferdig. Nå er det innflytting i februar for Stavangerfjord. Innseilingå i Stavanger består av 177 leiligheter fordelt på fem flotte bygg, leiligheter i størrelsene 37-197 kvadratmeter. Prosjektet er sentralt beliggende ved innseilingen til Stavanger, langs østre sjøside av Kalhammaren på et markant høydedrag som danner fortsettelsen av Bjergsted sitt høydedrag fra indre Vågen. Boligene er satt sammen for å få mest mulig utsikt, samt sol og lys fra sør og vest. Robuste med holdbare, gode materialer, og flotte grøntanlegg med lekeapparater og utemøbler. 


De fleste leilighetene har utsikt til sjøen og samtidig får de inn sol og lys fra sør og vest. Dette er løst med lameller som reiser seg mot utsikten i øst og trappes ned mot sola i vest.

Bygningene er utformet og vinklet for å skjerme uterommene og altaner fra nordvesten. Samtidig gir de kontakt og følelsen av å være eksponert mot vær og vind. Bygningene er robuste og har holdbare, gode materialer. Prosjektet er platekledd med fibersementplater i ulike valører og skjermede partier i varmt, behandlet tre. De større grøntarealene med lekeplass er lagt til de øvre områder, mot vest, både for å gi mest mulig lys, men også for å være en fellesarena for boligene rundt. Sjøkanten er kai og gir mulighet til båtfortøyning. Kaiflatene er privat eie, men åpen for allmenn ferdsel, og er en forlengelse av forbindelsene langs sjøen fra Vågen og ut til Kaldhammaren. Slik åpner prosjektet nye, flotte områder for hele byens befolkning. 

Butikker, service -og kulturtilbud er å finne få minutter unna. 
Boligblokkene er trappet ned mot vest, slik at de øverste etasjene får takterrasser. Dekket over øverste etasje og på takterrasser er begge av betong, og har samme prinsipielle oppbygning videre med isolasjon og tekking. Tak over øverste etasje er grønttak. Hver leilighet får sportsbod som ligger i kjelleren. 
Alle leilighetene får vannbåren varme i gulv. Bad leveres med varmekabler. Kjøkkenet leveres fra Norema, med flott design og praktiske løsninger.

BYGGHERRE: Kalhammaren Boligutvikling
TOTALENTREPRENØR: Skanska Norge AS

Vi gratulerer byggherre med de nye boligene og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no