torsdag, april 25, 2024

Prosjekt

Minimize



Benterud skole i Hønefoss, Ringerike



D
et bygges ny barneskole i Hønefoss på Ringerike. Navnet er Benterud Skole. Skolen har fått navn etter området den ligger i. 

HENT AS er totalentreprenør med samspill, og kontrakten er på cirka 204 millioner kroner. 

Den nye skolen erstatter to eldre skolebygg og vil være et nytt og fremtidsrettet bygg. Bygget er på 8 878 kvadratmeter og vil huse 550 elever ved ferdigstillelsen. Det bygges også med tanke på elevtallsøkning som følge av ventet utvikling i distriktet. Tomten skolen bygges på er 23 mål. 

I tillegg til ny skole, bygges flerbrukshall, nærmiljøanlegg og egen avdeling med fleksible spesialpedagogiske løsninger. Skolens energi – og miljøambisjoner er satt til å tilfredsstille nivå for lavenergibygning og skal miljøsertifiseres gjennom BREEM-NOR 2016.  

Byggestart var i mai 2017, og ferdigstillelsen er i oktober 2018. Skolen tas i bruk i januar 2019. 

Arkitekt for prosjektet er arkitektkontoret Via-a-Vis i Trondheim, mens landskapsarkitekt er Bjørbekk & Lindheim i Oslo.

Den nye skolen vil få tre klasser på hvert trinn, en flerbrukshall på størrelse med en håndballbane, og den nevnte avdeling for barn med spesielle behov. Det er tatt hensyn til eksisterende natur og lagt til elementer som komplimenterer den idylliske beliggenheten ved elven. 

Samsvar mellom pedagogiske føringer og funksjonalitet er en av de viktigste målsettingene for den nye skolen. At arkitekturen bygger opp under og støtter opplæringen er et av de viktigste prinsippene som er lagt til grunn for valgene som er gjort. Elevenes behov for variasjon og tilpasning i læringsarbeidet er ivaretatt gjennom utforming av miljøet både ute og inne på skolen, på overordnet nivå og i mindre skala. Lærernes handlingsrom for å lykkes i arbeidet er gitt stor vekt, gjennom løsninger som er fleksible, varierte og tilpasningsdyktige over tid. 


BYGGHERRE: Ringerike kommune
TOTALENTREPRENØR: HENT AS 


Vi gratulerer Ringerike kommune med den nye skolen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:






















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies