onsdag, november 13, 2019

Prosjekt

Minimize



Skutene i Stavanger

Boligprosjektet Skutene, fordelt på Skut 1 og Skut 2, blir en del av Stavangers puls med nærhet til byen. Prosjektet har en leilighetsmix i størrelsene 48 – 125 kvadratmeter, og det totale arealet er 10 000 kvadratmeter. Totalt bygges 45 leiligheter. 

Skutene er et tett, urbant boligprosjekt som fyller igjen et hull i Stavangers historiske sjøhusrekke. Det mest spesielle med prosjektet, i forhold til andre boligprosjekt, er plasseringen. Utformingen i reguleringsplanen og bestemmelser, og sterkt påvirket av historien, der står det at bebyggelsen skal fremstå som moderne tolkninger av sjøhus. Prosjektet søker også å skape en overgang mellom de lavere sjøhusene i tre på vestsiden og de høyere pakkhusene og fabrikkbyggene østover. Skutene har en unik nærhet til sjøen. Prosjektet har en nærhet til sentrum med de attraktiviteter som finnes der, både i aktivitet bl.a. med festivalbyen Stavanger og shopping i kjøpesenter eller gågaten/sentrumsbutikkene. Eller kulturtilbud, restauranter og kafeer. Stavanger er mangfoldets by. Det er gådistanse til buss, tog og båt. 

På det ene bygget etableres det uterom på andre etasjenivå med lekeområde, beplantning og en stor felles takterrasse for alle beboerne. Dette bygget får svært gode solforhold og en utrolig utsikt mot innseilingen til Stavanger. Det blir brukt mye tre i utvendig kledning og uteområder og lekeplassen har et maritimt preg, begge deler med referanser til historisk materialbruk.

Alle leilighetene har store, gode vinduer med energiglass som reduserer varmetapet og sikrer god utnyttelse av lyset. Det er Eikeparkett på alle gulv og fliser på badet, og leilighetene har åpne og luftige løsninger.

Bygningen er fundamentert på eksisterende pelt og støpte betongplater. Hovedbærekonstruksjonen i bygget er i betong, stål og tre. Alle leilighetene har tilkomst via heis fra inngang/parkeringsanlegget til den etasjen leiligheten ligger i. Sportsboder er plassert i tilknytning til parkeringsanlegg på gatenivå eller i fellesareal på naboeiendommen. Sykkelparkering etableres innendørs i egne sykkelboder.

Leilighetene leveres med balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning, med luftinntak i fasade eller som felles inntak og avkast over tak i sjakt.

Prosjektet ferdigstilles i 4. kvartal 2018, og 1. kvartal 2019. 

BYGGHERRE: Øgreid Eiendom            

TOTALENETREPRENØR: SV Betong

ARKITEKT: Helen & Hard Arkitekter   

Vi gratulerer byggherre med de nye boligene og takker for oppdraget!

Klikk  på modulene under for å lese mer om de som har vært engasjert i prosjektet:




















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no