tirsdag, april 23, 2024

Prosjekt

Minimize



Marine Harvest utvider i Aure



M
arine Harvest ferdigstiller tredje byggetrinn på Nordheim settefiskanlegg i Aure i oktober. Det nye anlegget blir 9.000 kvadratmeter stort og vil øke kapasiteten til 2.500 tonn i året.

Anlegget tas i bruk i november og vil da være i stand til å levere inntil 7,5 millioner fisk til selskapets mange oppdrettsanlegg på Averøy, Smøla, Hitra og Frøya.

I løpet av et års tid vil laksen på mellom 400 og 500 gram nå slaktevekta på rundt 5 kilo. Med dagens laksepris betyr dette eksportinntekter på godt over 2 milliarder i siste ledd. Settefiskanlegget på Nordheim blir det største av de 20 anleggene Marine Harvest har langs kysten – og dermed det største i verden. 

Før selve hallen ble satt opp gikk det med rundt 6.000 tonn med betongelementer og rundt 2.500 kubikkmeter plaststøpt betong. Omkring 900 vognlass har kommet og gått i byggeperioden.

Hallen inneholder 12 kar, hver på 1.100 kubikkmeter, prosessdel, et stort kontrollrom, to hovedtavlerom, laboratorium, verksted, varmepumperom, oksygentank og kalktank. Tre store generatorer er også på plass for å skaffe nødstrøm i tilfelle strømbrudd. Eiendommen på Nordheim er på hele 270 mål – den største Marine Harvest har i Norge.

Marine Harvest er verdens største sjømatselskap. Det skjedde gjennom en fusjon med Pan Fish og Fjord Seafood i 2005. En stor del av oppdrattsanleggene ligger i Møre og Romsdal og Trøndelag. Selskapet driver avl av egen stamfisk og kontrollerer hele produksjonskjeden fra rogn til ferdig fisk.

Vi gratulerer Marine Harvest med det nye settefiskanlegget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
 


























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies