lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Mølledammen, Bryne



Time Kommune har rehabilitert park og torg ved Mølledammen på Bryne. Prosjektet var ferdig nå i mai 2018 og ferdigstilles i mai/juni 2018.


Området er på 15,8 dekar, og ca. 330 meter langt og 50 meter bredt. Sentralt i anlegget ligger elven Kongo og Mølledammen med et vannareal på ca. 7 daa. 

Tilknytningen til vannet er en viktig del av prosjektet og for å knytte omkringliggende arealer til vannet, og legge til rette for opplevelser knyttet til vannet, er det prosjektert en rekke trapper, brygger, terrasser og en ny gangbro. Anlegget inkluderer Fritz Røed skulpturpark og skulpturene har blitt integrert i planene for nytt parkanlegg. 

Langs langsidene av vannet er det sitteplasser og en lekeplass med skulpturelle lekefunksjoner som bl.a. lydskulptur og vannlabyrint. I den østlige enden av vannet er det eksisterende torget blitt oppgradert til å bli mer funksjonelt og attraktivt til bruk og opphold. Belegget er forenklet og tar utgangspunkt i eksisterende linjer på torget. Tre terrasser på torget myker opp granittuttrykket i tillegg til et vannanlegg med tråkksteiner. 

Det har vært et stort fokus på belysning i prosjekteringen og det vises på hele området med effektbelysning i trapper, vannanlegg og på utvalgte rekkverk i parken. Under vannoverflaten i dammen er det lagt opp til at man kan sette opp scene i vannet til bruk ved konserter og andre aktiviteter.  Mot Arne Garborgs veier det oppsatt levegger/støyskjermer slik at trafikken ikke skal virke forstyrrende. En del av veggene inneholder glassvinduer som gir folk innsyn i parken fra veien. Dette prosjektet er en del av det grønne løftet i sentrum som Time kommune gjennomfører.

I prosjekteringsfasen har utarbeidelse av 3D modell/film vært et viktig redskap for å vise beslutningstakere hvordan Mølledammen kom til å se ut. 3D modell i en slik type prosjekt, med mye detaljprosjektering er svært nyttig redskap for å få frem helheten i parken. Det har også vist seg svært nyttig i oppstartsfasen av utførelsen, ved å sette seg raskere inn i prosjektet. 


BYGGHERRE: Time Kommune
Byggeledelse: Novaform
Entreprenør: Bjelland AS
Landskapsarkitekt: Norconsult
Hovedrådgiver, prosjektering: Norconsult
Hegelstad AS på rekkverk til bru og tre terrasser.
Halvor Næss Belysningsdesigner AS, all belysning i park.

Vi gratulerer byggherre med Mølledammen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies