fredag, april 26, 2024

Prosjekt

Minimize



Bjertnes Videregående Skole, Nittedal



Bjertnes Videregående Skole i Nittedal gjennomgår en omfattende rehabilitering. Kostnadsrammen for prosjektet er 125 millioner kroner.


Prosjektet skal stå ferdig sommeren 2018, og tas i bruk fra august 2018. I det året arbeidet har pågått har skolen vært drevet i paviljonger. Det er seks selvstendige paviljonger, mens alle lærerne har hatt arbeidsrom i fjerde etasje i eksisterende bygg, der også personalrom og bibliotek har vært.

Opprustningen har til hensikt å forbedre luftkvaliteten i skolebygningene betydelig, og i tillegg til nytt ventilasjonssystem, er en rekke energiøkonomiske tiltak gjennomført. Bruk av vannbåren varme og etterisolering av fasader skal redusere energibehovet. 

Nye fasadeplater ble lagt på et tilbygg som ble bygget for syv år siden, og dette videreføres med å legge nye fasadeplater også på den gamle delen av skolen. Videre er et av tiltakene mer moderne solskjerming. 

En bedre belysning og ny himling bidrar til en mer moderne stil, og bruk av glassvegger og bytte av dører gjør inneområdet mer åpent og transparent.

I 1968 ble det opprettet en midlertidig klasse i husstellfag og en klasse for maskin og mekanikerfaget i lokaler eid av Nittedal Ungdomsskole. I 1972 fikk man Nittedal Gymnas, som først hold til i Nittedal Ungdomsskole, og så i den gamle skolen på Kirkeby. Dette var starten på den nåværende skolen på Bjertnes. Høsten 1976 tok undervisningen til i de nye lokalene på Bjertnes.  

Bygget har fått tilbygg flere ganger, men har stort sett beholdt sitt tidstypiske preg, noe som gjenspeiles i hovedinngangens vernede fasade. Tiltakene som nå utføres gjøres i henhold til TEK 10. Tiltakene gjøres samtidig som den opprinnelige arkitekturen blir respektert og ivaretatt. Fasadens materialvalg er en lys, nesten hvit fibersementplate, som vil ligge i vannrette bånd mellom vindusbåndene. Mellomrommet mellom vinduene er kledd i sinkbeslag som ligner den nyeste delen av bygget i 4. etasje. Etasjene vil dermed få det samme formspråket. Gavler, sokler og frontfasade utføres i en helt lyspusset gråfarge. 

Fra skoleåret starter i august 2018, vil altså elever og ansatte være i et bygg som har dagens standard til inneklima.

BYGGHERRE: Akershus Fylkeskommune Eiendom FKF
TOTALENTREPRENØR: Klima og Bygg AS

Vi gratulerer byggherre med den nyrenoverte skolen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies