torsdag, mai 28, 2020

Prosjekt

MinimizeHundvåg skole i StavangerHundvåg Skole ligger i nordre bydel i Stavanger. Hundvåg fikk sin første faste skole i 1872. Den er flyttet et par ganger, men fra 1916 har den ligget der den ligger i dag. Den siste store ombyggingen av Hundvåg Skole var ferdig i 1994. Hundvåg skole er bygget ut i flere etapper i ulike tidsepoker. Etter krigen begynte elevtallet å øke, og i 1952 ble skolen utviklet og modernisert, og i 1961 kom det enda en utvidelse. Og i 1978 fikk skolen et tilbygg med ny gymnastikksal. Den siste utbyggingen kom i altså i 1994 med to nye elevbygg med til sammen 21 klasserom.


I dag har Hundvåg skole omtrent 450 elever og 50 ansatte fordelt på skole og SFO. Nå skal det også etableres bydelskulturskole i bydelen, og denne er besluttet lagt til Hundvåg skole.

Hundvåg skole ligger i naturskjønne omgivelser med flotte turområder som Trollskogen, Lundsneset og Lerkeskogen, som skolen bruker i opplæringen.

Det er valgt å erstatte deler av den dårligste bygningsmassen på skolen helt. 

Hundvåg skole pusses nå opp og rehabiliteres. Kommunens budsjett på dette er cirka 40,5 millioner kroner. Bruttoarealet er på 1200 kvadratmeter.

Det er revet en fløy på en etasje som består av sløyd, musikkrom, tekstil, mat og helse og arbeidsrom for lærere. Det oppføres et nybygg over to etasjer med samme funksjoner. I tillegg skal det være lokaler for bydelskulturkontoret.

Byggene skal knyttes sammen med administrasjonsbygget, som i dag mangler heis.

Det skal bygges et stort rom for musikk, dans og drama i første etasje som kan åpnes opp mot et allrom. Dette gir muligheter for samlinger og forestillinger. Allrommet ligger også i tilknytning til mat og helse/kjøkken, og det legges opp til serveringsdisk som kan benyttes ved behov. 

Uteområdet inneholder en samlingsplass, et torg hvor brukere kan treffes. Her kan man sitte i trappen eller på de lange benkene. Langs nybyggets fasader er der plantefelt med frodig beplantning som er med til å gi området et helhetlig grønt uttrykk. Stikoblinger, eksisterende og ny og universell adkomst til alle bygg har vært i fokus samt muligheten for vareleveranse til nybygget.  

Ferdigstillelse av skolen er til sommeren 2018.

BYGGHERRE: Stavanger Kommune
 

Vi gratulerer Stavanger kommune med den nye skolen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


  Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no