torsdag, mai 28, 2020

Prosjekt

MinimizeBjørkelangen svømmehall - Aurskog-HølandHøsten 2018 skal den nye svømmehallen stå ferdig. Svømmehallen inneholder et stort konkurransebasseng på 25 x 15,5 meter. De har et opplæringsbasseng på 12,5 x 8,5 meter med heve- og senkebunn som kan varmes opp til 34 grader. Den har plaskebasseng på ti kvadrat for de minste og en velværeavdeling med boblebad, steambadstue og kaldkulp. Langs konkurransebassenget blir det tribune for 150 personer og det er cafeområde både inne i hallen og ved inngangen.  Plaskebassenget for de minste ligger ved tribunen. Konkurransebassenget får seks baner og har startblokker. Velværedelen inneholder dampbadstue, boblebad og kaldkulp. Tribunene bygges i massivtre. 


Når man kommer inn kan man gå rett frem til toaletter og garderober, eller til høyre og inn til cafeområdet. Garderobene vil inneholde kjønnsdelte badstuer. 

Kommunens ønske er at den nye svømmehallen skal bidra til mer aktivitet og føre til økt folkehelse. Svømming er en av de beste treningsformene som finnes, og svømming blir ofte brukt i sammenheng med behandling av ulike lidelser.

16. mars 2017 ble de første spadetakene tatt. Siden man ikke har vannsklie, stupebrett og bølgestrøm,  gjør at byggekostnadene blir betydelig lavere. Noe ekstrautstyr blir det likevel ved at  hallen får et billettsystem hvor man får armbånd med drukningsalarm, det vil si at dersom man ikke har beveget seg etter en viss tid i vannet vil det gå en alarm hos badevakten. 

Bygget koster totalt 74 millioner korner, som i tillegg til kommunale midler er støttet av Høland og Setskogs Sparebank, Kulturdepartementet, samt spillemidler til prosjektet.

Inngang, garderober og en kafe ligger vendt mot rådhuset, parkeringsplassen skal være inngangen. Hovedveien til hallen går langs sørsiden av rådhuset. Planen er at badet skal være åpent 11 måneder i året. 

Anlegget ligger noen hundre meter fra den nye skolen som også HENT AS bygger for Aurskog-Høland Kommune.

BYGGHERRE: Aurskog-Høland Kommune
TOTALENTREPRENØR: HENT AS

Vi gratulerer byggherre med den nye svømmehallen og takker for oppdraget! Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no