fredag, juli 20, 2018

Prosjekt

MinimizeA 14 - Nytt kontorbygg i BjørvikaPå nyåret i 2018 stod signalbygget A 14 i Bjørvika ferdig. Dette er det nyeste tilskuddet i Dronning Eufemias gate i Bjørvika. 

A 14 ligger på solsiden av Dronning Eufemias gate, og er den siste bygningen som nå er på plass på denne siden av gaten. Bygningen ligger sentralt plassert i Bjørvika.

Det nye kontorbygget er på 4 200 kvadratmeter og kontraktssummen er på 131 millioner kroner. Totalentreprenør er HENT AS. Kontrakten for prosjektet ble signert i april 2016, og byggestart var i juni 2016. Byggetiden var 18 måneder.

A 14 er formgitt med et ønske om å gi bygningen en tydelig meglerrolle mellom Oslo Atriums vertikale fasademotiv mot vest, og Barcodes’ s smale vertikale og høye gavle mot øst. Østfasaden er kledd med tunge travertinplater for å stå imot trafikken på Nylandsbrua. Veggen er utformet med ulike steinformater og platene er vinklet for å gi liv i veggflaten når man ser den i perspektiv. 

Det er blitt et tøft bygg på en veldig attraktiv og eksponert tomt i Oslo. Innflytting for de første leietakerne var nå i februar. Bygget er på seks etasjer og en kjeller.

Kjelleren er på 850 kvadratmeter og resten av etasjene er på 550 kvadratmeter. Plan en benyttes til forretning og kantine. Her er det resepsjon, kantine med storkjøkken og utleieareal. Plan to til fem er helt like, med åpent kontorlandskap og enkelte cellekontorer. Sjette plan er ren møteromsetasje. I alle etasjene er det utsyn mot det nye Muchmuseet og Operaen. 

På toppen av bygget er det takterrasse og i kjelleren er det både romslige garderober og sykkelparkering i tillegg til teknisk rom. 

Det er lagt vekt på lyse og åpne arealer, og lokalene har svartlaserte gjennomgående betongvegger, spilehimlinger i tre kombinert med faste gipsfelter og innsalg av systemhimlinger. Kantine, innglassede balkonger og heisvestibyler har natursteinsgulv.

Kontorene har oppforet installasjonsgulv med rom for tele/data/el-føringer.

Nybygget tilfredsstiller passivhusstandard, og energiklasse B i energimerkeordningen. Det er benyttet lavkarbonbetong/miljøbetong og det er stilt krav til 100% resirkulert metall i armeringsstålet samt 80% resirkulert metall i konstruksjonsstålet. 50% av takflaten er «grønn» og dekket av sedum og planter.

Watrium Eiendomsutvikling har jobbet med forprosjektet i flere år, før HENT AS startet byggingen.
Arkitekt for bygget er Niels Torp AS Arkitekter MNAL. 

Vi gratulerer byggherre med det nye kontorbygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene: Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no