fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nye Ogna skole i Hå kommune

 

 

 

januar 2018 står nye Ogna Skole i Hå Kommune ferdig. Masiv Entreprenør AS er totalentreprenør og totalentreprisen er på 193 millioner kroner. 

Den gamle skolen ble revet, og den nye er for 1.-10. trinn, med en liten flerbrukshall og kombinert helsestasjon for 300 elever. Prosjekteringsfasen startet sommeren 2015, rivingen av den gamle skolen i januar 2016, og i mellomtiden har elevene vært i midlertidige skolelokaler, der 1.-5. trinn har vært i brakker på Ogna, mens 6.-10. trinn har vært i modulbygg på Vigrestad. 

Det er L2 Arkitekter AS som har tegnet skolen.

Bygget er blitt et praktisk og fleksibelt bygg. Læringsarealet er fordelt på tre paviljonger på ett plan, mens fellesfunksjonene er plassert på to plan. Paviljongene og fellesbygget henger sammen med «skolegaten». Skolebygget inneholder også folkebibliotek og helsestasjon.

Den første skolen, Ogna Skole, stod ferdig i 1966 og erstattet fem mindre skoler. Skolen var den gang bygd for 11 klasser og som ren barneskole. I 1985 ble også ungdomstrinnet innlemmet. 

L2 Arkitekter har blant annet vunnet en Plan og designkonkurranse med prosjektet. Der fremheves bl.a. den lyse og trivelige «skolegaten» som går gjennom anlegget, og flerbrukshallen som også kan brukes utenom skoletid. I tillegg den gode plasseringen på tomten og utnyttelse av utearealene og på prinsippet med tre uavhengige «skolestuer» med tilhørende lærerarbeidsplasser. 

Skolen er delt i tre trinn. Går man igjennom «skolegaten» får man de tre trinnene 1.-4. klasse, 5.-7. klasse og 8.-10. klasse bortover på den ene siden. Alle trinnene er bygd opp etter de samme prinsippene, stilrene klasserom med pulter og rodeostoler som henger under, toalett og stasjoner med vask og søppel, grupperom, felles samlingsrom og kontorlandskap til de ansatte, samt garderobe. Klasserommene har store vinduer, lyddemping, og vegger i trefarge.

Skolen er fremtidsrettet bl.a. med prosjekttavler som lærerne kan benytte til PowerPoints, videoer og annet de vil vise digitalt. Den gamle lærerpulten er skiftet ut med en liten talerstol som er rullbar. 

På den andre siden av «skolegaten» ligger aktivitetsrommene på rekke og rad. I enden ved hovedinngangen ligger biblioteket. Også dette rommet er lydisolert. I tillegg har helsesøster to kontor, og det er administrasjon, musikkrom og aktivitetssal. I amfiet er det plass til 300 mennesker, som gjør at man kan ha store forestillinger her. 

Andre etasje er en slags mellometasje, med utsikt over biblioteket. I resten av etasjen finner man to ulike saler til sløyd. En til håndverk som sying, og et rom med verktøy og benker til snekring. I tillegg ser man i andre etasje mot fjellet der skolen ved hjelp av hull ned til bergvatnet henter strøm til oppvarming og kjøling. Det er automatisk solskjerming ved skolen.

I tillegg har skolen fått en stor kantine, der man har god plass til å boltre seg. Kantina er plassert langs «skolegaten» ved hovedinngangen.

Nye Ogna Skole var ferdig til årsskiftet 2017/2018.

TOTALENTREPRENØR: Masiv Entreprenør
ARKITEKT: L2 Arkitekter AS

Vi gratulerer Hå kommune med den nye skolen og takker for oppdraget!


 















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies