fredag, april 26, 2024

Prosjekt

Minimize



Portalen, Lillestrøm



Portalen på Lillestrøm, er en av Norges mest sentrale beliggenheter med umiddelbar nærhet til Flytoget, NSBs togtilbud, samt Lillestrøm bussterminal.

Det nye landemerket på 50.000 kvadratmeter inneholder hotell, næringsarealer, et kontorbygg og to boligblokker med 144 leiligheter midt i hjertet av Lillestrøm, en koselig småby med både særpreg og sjarm med et stort tilbud av butikker, tjenester og kultur. Boligblokkene ble ferdigstilt høsten 2017, mens hotellet åpner i januar 2018. 


Konseptet Portalen er utviklet til et område med kontor, næring, hotell og bolig med en helhetlig arkitektur basert på bystruktur, viktige gangforbindelser og solforhold. Bygningene har fått et moderne formspråk og har felles materialbruk, som skaper tydelig identitet. Utomhusområdene inneholder kvalitative, urbane rom, tett på jernbane og Lillestrøm sentrum, men også solfylte gårdstun tilhørende boligdelen. I boligdelen vender de fleste leilighetene mot to himmelretninger ved å være gjennomgående eller plassert på hjørnet. Bygningenes arkitektoniske form gir gode sørvendte balkonger, og slipper samtidig den lave for- og ettermiddagssolen ned i uterommene.

Byggene har en spennende fasade med skråtak og store vindusflater. Mellom de to boligblokkene er et felles og skjermet gårdsrom, pent opparbeidet med busker og blomsterbed, lekeareal og sykkelparkering. Det er plantet hekk på bakkeplan for å avgrense private terrasser. De aller fleste boligene får en privat uteplass mot sør eller vest. Balkongene har tregulv og opalt glass i rekkverket som også dekker balkongforkanten.

Boligene blir organisert som et borettslag, og leilighetene er lyse og trivelige med spennende planløsninger med både ett-, to-, tre- og fireroms leiligheter. Flere av leilighetene er gjennomgående.


Takhøyde på 2,5 meter og store vinduer sørger for at leilighetene er lyse og luftige. Kjøkkenet har innredning fra Sigdal med «push-løsning», nedfelt vask og ledlist over vaskekum. Badene har gulvvarme, store veggfliser og servantskap med romslige skuffer. Gulvene i boligene har lyspigmentert eikeparkett og nesten alle får innvendig bod samt sportsbod. Fire av leilighetene i toppetasjen er forberedt for pipeløp som gir mulighet for ildsted, samt badekar på ett av badene. Prosjektet er bygd i henhold til krav som sikrer gode tekniske og miljømessige løsninger, med strenge krav til isolasjon og oppvarmingskilde, som sparer miljøet og gir et behagelig inneklima tilknyttet fjernvarmeanlegg.

Portalen vil tilføre Lillestrøm mange arbeidsplasser. Foruten 3M Norge som den største leietaker, er også Skatteetaten, Nordea, Bufetat, BDO, Norconsult, Jensen & Co og DNB på plass i kontorbygget. Næringsbasen på bakkenivå har flere utadrettede virksomheter, i tillegg til de ansatte som kreves for å holde hotellets 220 rom og servicefunksjoner i drift. Opptil 900 arbeidsplasser kan knyttes til Portalen når alt er utleid og i drift.

Leilighetene har garasjeplass i kjelleren med heis til alle etasjer. Selv om kollektivknutepunktet kun er et steinkast unna, inneholder prosjektet i tillegg til p-plassene også hele 780 sykkelparkeringsplasser.

De to boligblokkene har et felles og skjermet gårdsrom, pent opparbeidet med busker og blomsterbed, lekeareal og sykkelparkering. Det er plantet hekk på bakkeplan for å avgrense private terrasser. De aller fleste boligene får en privat uteplass mot sør eller vest. Balkongene har tregulv og opalt glass i rekkverket som også dekker balkongforkanten.

Lillestrøm har litt av alt, bredt utvalg av butikker, restauranter og kafeer. Kjøpesenteret Lillestrøm Torg har 80 butikker. I juni hvert år avholdes Byfesten i Lillestrøm. I tillegg finnes andre servicefunksjoner som frisør, lege, tannlege, fysikalsk behandling eller personlige pleie. Skedsmo har et godt kulturtilbud med moderne kino, konserter, forestillinger, festivaler og andre arrangement. Lillestrøm har også et av landets største forskning- og teknologimiljøer. Og det er et vell av frivillige lag og foreninger, og gode muligheter for idrett med bl.a. golf, curling, tennis, bowling, svømming, amerikansk fotball, cheerleading, riding, dans, samt en mengde ulike ball- og kampsporter.

BYGGHERRE: OBOS Forretningsbygg AS (kontor, næring og hotell)
Portalen Boliger AS, OBOS Nye Hjem/Veidekke Eiendom AS 50/50.
TOTALENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør AS
ARKITEKT: LPO Arkitekter.

Vi gratulerer byggherre med de nye boligene og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies