torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



LHL Klinikkene - Gardermoen



På Gardermoen etableres LHL-klinikkene Gardermoen og Helsehuset som kan gi grunnlag for en nærings- og tjenesteklynge med en stor andel av helserelatert virksomhet, som medisin, forskning og utvikling (FOU), teknologi, tjenesteyting, undervisning, offentlig/privat helsetilbud og annen kunnskapsbasert næring. Klyngen kan også inneholde virksomheter som orienterer seg mot Gardermoenområdet.


Sykehuset skal være ferdig ved årsskiftet 2017/2018.

Området utvikles av Gardermoen Campus Utvikling AS, et selskap eid av Aspelin Ramm og Hemfosa Samfunnsbygg AS. LHL Klinikkene eier og driver flere medisinske klinikker og behandlingsinstitusjoner, fortrinnsvis med hjerte og lungesyke som målgruppe. LHL-klinikker er et aksjeselskap som eies av landsforeningen for hjerte og lungesyke. Selskapet drives etter en ideell modell, der eier ikke tar ut utbytte. LHL-Klinikkene har totalt 500 ansatte fordelt på ulike faggrupper. Selskapet har en omsetning på omtrent 600 millioner i året.

Virksomheten på Gardermoen vil bestå av dagens tilbud med LHL Klinikkene på Feiring og Glitre, med rehabilitering til hjerte – lunge og kreftpasienter, søvnutredning, hjertekirurgi og invasiv kardiologi. I tillegg til nye medisinske og kirurgiske tjenester. Det er inngått en leieavtale på Gardermoen på 25 år. 

Avstanden til Norges hovedflyplass vil gjøre sykehuset lett tilgjengelig både for pasienter fra hele landet og spesialister fra utlandet, når det er behov for det.

20% av kolspasientene ved LHL-klinikken Glittre har hjertesykdom, og 85,8% av pasientene ved LHL-klinikken Feiring har en eller flere diagnoser. Blant hjerte- og lungepasienter er det mange som har diabetes, høyt blodtrykk, vektproblemer og andre livsstilsrelaterte plager. Hovedaktiviteten ved det nye sykehuset blir innenfor hjerte og lunge. Et samlet behandlingstilbud vil gi hjerte- og lungesyke et mer helhetlig tilbud. LHL Klinikkene står for en vesentlig del av det offentlig finansierte tilbudet til hjerte-  og lungepasienter.

Det nye sykehuset bygges i området Jessheim Nord på Gardermoen. I gåavstand ligger Nordbytjern Landskapsvernområde. Rundt det vakre tjernet er det turstier. Sammen med stier som anlegges på sykehustomta, vil det gi en god mulighet for rehabiliteringsaktiviteter.

Sykehuset blir et bygg med fire bygningskropper på totalt i underkant av 30 000 kvadratmeter. Sykehuset vil inneholde blant annet seks operasjonsstuer og fem angilaber, røntgenavdeling, rehabiliteringsarealer, og totalt 280 sengerom fordelt på hotell og sykehusdelen.

I tillegg til å bygge sykehuset, skal Aspelin Ramm utvikle områder der sykehuset skal bygges med virksomheter innen blant annet helse, utdanning og kultur. Grøntarealer, vann og sosiale møteplasser blir viktige elementer på området.

Det nye sykehuset vil bestå av fire klinikker: medisin, kirurgi, invasiv kardiologi og Rehabilitering/livsstil.
Intensjonen med klyngen er å skape et sted med arkitektoniske og landskapsmessige kvaliteter. Erfaringen Aspelin Ramm har fra f.eks. Vulkanprosjektet i Oslo skal brukes til å redusere energibruken og utnytte fordelene ved at ulike funksjoner samlokaliseres. Hemfosa har lang erfaring fra Sverige, med ulike former for helsebygg. I planen ønskes det lagt til rette for en høy kollektivandel med styrking av kollektivaksen mellom Jessheim og Gardermoen.

Vi gratulerer med de nye LHL-klinikkene og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies