torsdag, mai 28, 2020

Prosjekt

MinimizeRadisson Blu Atlantic Hotel, Stavanger


Utsikt fra toppen av Radisson Blu Atlantic Hotel

Radisson Blu Atlantic Hotel i Stavanger har blitt renovert og ombygget. Utgangspunktet for fornyingen er hotellets tradisjonsrike historie, og ambisjonen er å gjenskape hotellet som byens sentrale møteplass. Mange i Stavangerområdet har et nært og kjært forhold til hotellet.


Nyåpningen er i november 2017 og det er 365 rom som er renovert, i tillegg til ny resepsjon, og renovering og ombygging av oppholdssteder, restaurant, bar og møterom. I tillegg kommer alt det elektriske arbeidet og alle oppgraderinger knyttet til VVS.

Historisk sett har hotellet vært et kulturelt samlingspunkt og med denne oppgraderingen satses det igjen på å bli byens møteplass. Nettopp derfor er det lagt stor vekt på å oppgradere møte -og eventområder, restauranter og fellesområder slik at både hotellets gjester og byens innbyggere skal få mest mulig glede av hotellet.

Oppussingen er et samarbeid mellom Rezidor Hotel Group og KLP, der Rezidor Hotel Group investerer cirka 165 millioner kroner, og KLP, gjennom sitt eiendomsselskap, cirka 300 millioner kroner. Totalt budsjett på restaurering og ombygging er dermed 465 millioner kroner.

Stavangerarkitektene Link Arkitektur har hatt ansvaret for utformingen av nye Radisson Blu Atlantic Hotel. Link Arkitektur har svært god lokalkunnskap og det er viktig for utformingen av det ikoniske hotellet, da med tanke på å bygge videre på hotellets tradisjonsrike og viktige historie.

Designet på hotellrommene er tilpasset hotellets og byens historie, og gjenspeiler byens- og hotellets historie gjennom valg av materielaer, interiør og kunst. Gjestene skal kjenne igjen elementer, men også gjøre nye oppdagelser. Designklassikere kombineres med særegne, skreddersydde møbler, stoffer og tekstiler.

Arbeidet startet 5. september 2016, og hotellet har hatt stengt i byggeperioden på litt over et år. Renoveringen er en del av Rezidor Hotel Groups mest omfattende renoveringsprosess i Norden noensinne, og i løpet av få år vil hotellgruppen ha investert rundt en milliard kroner i oppussingen av flere Radisson Blu og Park Inn hoteller i Norden. I tillegg vil eierne av hotelleiendommene investere betydelige beløp.

Hotellet er fra 1952 og ligger midt i Stavanger Sentrum. Det etableres ny resepsjon mellom St. Olav og Atlantic, innenfor der Narvesenkiosken lå før, og på den måten knyttes blokkene bedre sammen, og gjestene ankommer i hotellets midtre. 

Det markante «glasstårnet» som er synlig fra mange steder i byen, fungerer som et knutepunkt mellom byggene, og danner et logisk ankomstpunkt. Nivåforskjellene i 1. etasje er utjevnet slik at hotellet oppfyller kravene til UU. Samtidig skaper dette en god flyt og logistikk mellom resepsjon, ny bar, og restaurant. 

Det nye fasadeuttrykket danner en helhet mellom de ulike bygningene og gjenskaper en arkitektonisk link mellom sidefløyen, karnappet og den nye resepsjonen. Målet har vært å tilbakeføre karnappets uttrykk med materialer som tre og kobber, slik at det fremstår tilnærmet likt i forhold til den originale fasaden.

Konferansesenteret i 2. etasje har blitt renovert og fremstår som et moderne konferansesenter, med felles arealer for pauser/mingling. 

Alle de 365 rom og suiter har høy standard og gjestene har fri adgang til trådløst internett og til saunaen i øverste etasje med utsikt over byen. 17 konferanserom er tilgjengelig for hotellets gjester og Atlantic Hall kan ta opptil 550 gjester i forbindelse med bankett eller andre events.


BYGGHERRE: Rezidor Hotel Group og KLP Eiendom
TOTALENTREPRENØR: Backe Rogaland

Vi gratulerer byggherre med Radisson Blu Atlantic Hotel og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


  Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no