torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Skistar Lodge Hemsedal Suites




1
00 nye leiligheter bygges for fjellturisme i Hemsedal. «Skistar Lodge Hemsedal Suites» blir fem etasjer høyt og har beliggenhet ved foten av Hemsedalsfjella. Totalt areal på prosjektet er 13 700 kvadratmeter. Og i tillegg til de 100 leilighetene, så inneholder prosjektet også en restaurant, skigarderober og et aktivitetsområde, blant annet med klatrevegg. Den nye restauranten er en Olearys med 215 sitteplasser med 90 kvadratmeter spillerom. En av Norges fineste med lounge og spisedel.

Byggestart var i august 2015, og den totale kontraktsummen er ca. 240 millioner kroner. Peab er totaleentreprenør, og prosjektet er gjennomført i et samarbeid mellom Peab’s svenske og norske entreprenørvirksomheter.

Det er SkiStar AB som står bak prosjektet. Den nye alpinlodgen ligger ca. 50 meter fra nærmeste heis med fullverdig ski in/ski out med preparert bakke frem til de nye 100 leilighetene. Lodgen har til sammen rundt 600 senger. Enhetene er noe mindre enn i den eksisterende lodgen, og dette er gjort for bl.a. å tiltrekke seg chartergjester som flyr inn via Fagernes Lufthavn, Leirin. Den nye lodgen kommer i tillegg til de ca. 6000 sengene som man allerede har i SkiStar Booking i Hemsedal.

SkiStar AB eier og driver skianlegg på alpindestinasjonene Salen, Åre og Vemdalen i Sverige, Hemsedal og Trysil i Norge og Hammarbybacken i Sverige. De har totalt en markedsandel i Skandinavia på 39%, i Sverige på 49% og i Norge på 28%. Kjernevirksomheten er alpin skikjøring med gjestenes skiopplevelse i sentrum. Øvrige virksomheter er losjiformidling, skiskole og skiutleie.

Leilighetene er klare for utleie før jul. Nærmeste nabo er «SkiStar Lodge Hemsedal Alpin», og byggene er knyttet sammen via gangbro for å gi enkel tilgang til fasiliteter som dagligvarebutikk, skiutleie, restaurant, billettsalg og skishop. I tillegg er det ytterligere restauranter, barer og butikker innen rekkevidde.

Her finnes også leiligheter spesielt innredet for familier, og da med en spesiell tanke om å gi barna en helt spesiell opplevelse. Disse leilighetene er tematisert og innredet med farger og materiale som kjennes igjen fra Valles verden. Leilighetene har god planløsning med to soverom og utsikt over bakkene i barneområdet.
Det er leiligheter med høy standard, og med opptil 8 sengeplasser.

Hemsedal ligger mellom Oslo og Bergen, ca. 20 mil nordvest for Oslo. Det er skiløyper fra 640 til 1450 meter over havet, og derfor har Hemsedal en lang og snøsikker skisesong fra november til begynnelsen av mai. Høye fjell omkranser Hemsedal, og gir en atmosfære som minner om alpene. Her er det forhold for variert skikjøring og kilometervis med preparerte løyper. 

BYGGHERRE: Skiab Invest
Totalentreprenør: Peab
Arkitekt: DBC

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies