lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Slemmestad Handelspark i Røyken




S
lemmestad Senter omprofileres til Slemmestad Handelspark. Man har lenge sett behovet for utvidelse, bl.a. igjennom økt omsetning ved leietakerne ved senteret, og potensialet for nye virksomheter.

I 2014 godkjente Røyken kommune planene om å bygge ut Slemmestad senter og omprofilere det.
Consto har totalentreprisen i forbindelse med utvidelsen og rehabiliteringen av  Slemmestad Handelspark. Entreprisekontrakten er på 90 millioner kroner. Arbeidet startet i 2016.

Slemmestad Handelspark består av 10 000 kvadratmeter handel og 170 p-plasser, og senteret tilbyr dermed meget god parkeringsdekning til alle sine ansatte og besøkende. Det «gamle» senteret var på ca. 4000 kvadratmeter.

Området er i sterk vekst og handelsparken vil ytterligere styrke Slemmestad som handelssentrum.

Dagens løsning inneholder bedrifter som Rema 1000, Europris, Asker Treningssenter og  Bogerud Tekstil. Av nye leietakere kan nevnes Plantasjen, Vitus Apotek og PG Møbler. Samlet omsetning for all handel i Slemmestad (inkl. Rortunet) antas etter utvidelsen å bli på ca. 650 millioner kroner. Senteret søker ulike konsepter for å få god dekning i handelsbedrifter. Prosjektet er regulert både for plasskrevende- og detaljhandel.

Wahl Eiendom og kommunen har ambisjoner om å stanse den omfattende handelslekkasjen fra Røyken Kommune til nabokommunene. Handelsomsetningen i kommunen er på ca. 820 millioner kroner, og det er beregnet at en handelslekkasje er på 650 millioner kroner i året.

Senteret ligger i Røyken kommune i Buskerud fylke, og grenser til kommunene Hurum, Asker og Lier. Slemmestad ligger sentralt på Østlandet mellom Drammensfjorden og Oslofjorden.

Det er direkte varelevering inn til butikkene i bakkant av senteret. Foran er det glassfasader mot parkeringsplassen. Alle lokalene har mulighet til å profilere seg over egen inngang og felles på bygget mot hovedveien. Lokalene varierer i størrelse fra 500 til 1800 kvadratmeter.

I motsetning til Rortunet som tilbyr detaljhandel, tilbyr Slemmestad Handelspark også plasskrevende handel med store leietakere som alle får egen inngang fra utsiden. Så det blir ikke konkurranse mellom de to sentrene,  men heller at de utfyller hverandre. Slemmestad Handelspark ønsker å være en handelspark og ikke et tradisjonelt kjøpesenter. 

BYGGHERRE: Wahl Eiendom AS
TOTALENTREPRISE: Consto Øst

Vi gratulerer byggherre med det nye senteret og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies