torsdag, juni 04, 2020

Prosjekt

MinimizeForus BedriftsidrettsarenaNorges største anlegg for bedriftsidrett ferdigstilles i desember 2017.

Landets desidert største anlegg for bedriftsidrett, og det rommer mange flotte kvaliteter.

Trippel flerbrukshall, et stort Folkehelsesenter på 2000 kvadratmeter, squashbaner, sosiale rom, møterom, kontorer, kafe og en stor skytehall med 20 pistolbaner. 

Flerbrukshallen består av tre bruksflater (håndballbaner), tilrettelagt for håndball, basketball, volleyball og badminton, tennis, gymnastikk med mer. Innholdet ellers er garderober, utstyrslager, squashbaner, styrketrening, saler for dans etc., spinningsal, kondisjon/folkehelsesenter, gruppetreningsrom, kontorarealer, sosialt rom, kafeteria og kjøkkenfasiliteter. 

I plan 1 kommer det også en skytebane for Sola Pistolklubb. Anlegget ligger sentralt til like ved golfbanen på Forus. Flerbrukshallen er på ca. 3200 kvadratmeter.

Byggestart for prosjektet var høsten 2016, og ordførerne i Stavanger, Sola og Sandnes tok det første spadestikket 13. september 2016. Prosjektet ferdigstilles og åpnes rundt årsskiftet 2017/2018.

Bygget er oppført på pelte fundamenter, med yttervegger i kombinasjon av sandwitchelementer av stål og betong, i tillegg til en del glassfasader. Etasjeskillere av hulldekkeelementer, og takkonstruksjon av lett-tak elementer.

Alle som ønsker å trene i bedriftsidrettslag for nå helt nye muligheter. Målet har vært å etablere et anlegg med de kvaliteter som kjennetegner idrettens klubbhus, f.eks. så skal brukerne oppleve muligheten til å bidra, påvirke og bli kjent med hverandre. Tilsvarende anlegg finner ikke i Norge.

Under ledelse av Backe Idrettsbygg AS som har koordinert og tilrettelagt for finansieringsarbeidet, har alle tre kommuner stilt med garantier samt at Kulturdepartementet har formidlet en betydelig større andel av spillemidler enn til andre prosjekt i landet. Dette har de fått til takket være et godt prosjekt og en god dialog alle parter imellom.

Anlegget eies av Rogaland Bedriftsidrettskrets og vil være åpent for allmenn – idrettslig aktivitet. Bedriftsidretten er en frivillig organisasjon.

Anleggets areal er 9300 kvadratmeter, og kontraktsummen er 127 millioner kroner.

Idrettsanlegget er lokalisert på Forus, med kort avstand til 25 000 arbeidsplasser, behovet for bedriftsidrettshall er stort.

Hallen er tegnet av Backe Idrettsbygg, Arkitektkontoret Vest er senere engasjert til å bistå i detaljprosjekteringen.

Byggherre: Rogaland Bedriftsidrettskrets.
Totalentreprenør: Backe Rogaland AS.

Vi gratulerer byggherre med den nye idrettshallen og takker for oppdraget!

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no