torsdag, juni 04, 2020

Prosjekt

MinimizeMyrkdalen, TorggardenM
yrkdalen ligger i den nordlige delen av Voss Kommune, helt opp mot grensa til Sogn og Fjordane. Fjellandsbyen ligger en halvtimes kjøring fra Voss, via Vinje, og mot Vikafjellet. Bergen er kun et par timers kjøretur unna. Det er mer snø i Myrkdalen enn nesten noen annen plass i verden, det gjør Myrkdalen til en ynda plass for skientusiaster, fra de minste som leker seg i barneområdet til de som liker velpreparerte løyper og urørt pudder.

Myrkedalen i sommerdrakt byr på turstier, kort vei til fjordidyll og opplevelser av det mer adrenalinfylte slaget.

Kilegarden, som er første sentrumsbygg i hjertet av det kommende landsbysentrumet i Myrkdalen, Torggarden, var utsolgt på rekordtid. Nå lanseres søsterbygget!

Med sine langstrakte bygningskropp danner Kilegarden den ene siden av almenningen som skal binde landsbytorget og barneområdet sammen. Her vil man oppleve skianlegget og folkelivet i landsbyen på den ene siden av bygget, mens man på andre siden har mer privat og flott utsikt over Årmotslia og Svolefjell. Hver leilighet får sin egen uteplass knyttet opp mot den felles svalegangløsningen på sørøstsiden av bygget. 

Kilegarden får også en liten kafe eller serveringsplass i gateplan ut mot landsbytorget. Leilighetene i Kilegard har en størrelse på 49,8 kvm opp til 64 kvm. Planløsningene er gjort maksimalt effektive, med kombinert store og kjøkkenløsning, et praktisk innredet bad, to gode soverom, romslig entre samt innvendig og utvendig bod. Kort gangavstand over torget det fasilitetene på Myrkdalen Hotell med sine restauranter og serveringssteder.

Kilegarden var det første bygget i sentrumsområdet hvor parkering vil foregå i parkeringsanlegget i byggets underetasje. Herfra er det direkte heisforbindelse til alle bostedsetasjene i bygget.

Det nye sentrumsområdet i Myrkdalen får kvartal med små gater og romslige fortau, et torg, varierte bygg med leiligheter, handels og servicefunksjoner, alt sammen tett på hoteller, skisenteret og barneområdet.

Kilegarden er tegnet av MAD arkitekter, Mad arkitekter står også bak sentrumsplanen for Myrkdalen Fjellandsby.
Torggarden består av 21 leiligheter + 2 etasjer med næringsareal. Prosjekter var ferdigstilt til påske 2017.

Byggherre er Myrkdalen Fjellandsby AS. Totalentreprenør er Seimen AS, byggevarehuset på Vossestrand.

Vi gratulerer og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll


(C) Fylket bygges - produsert med ROW fra Ramvik AS - ramvik.no