torsdag, april 25, 2024

Prosjekt

Minimize



Haram kommune bygger framtidsretta omsorgssenter på Vatne



P
å Vatne i Haram kommune ferdigstilles et stort omsorgssenter med hele 70 boenheter i begynnelsen av februar. 65 av boenhetene er omsorgsboliger, samt fem litt større eldreboliger. BTA arealet er på ca 7.000 kvadratmeter gulvflate over 5 etasjer.

Det er Ålesund Bygg som har totalentreprisen på lavenergibygget som er smekkfullt med avansert tekniske løsninger, både inni og utenpå. Det er stilt store krav til blant annet vegger og vinduer på bygget. Veggene i bygget er 50 centimeter bredere enn det som er vanlig.

Det mest spesielle ved det nye omsorgssenteret på Eidet på Vatne er kanskje det eksterne solcelleanlegget. Her får vi et glimt inn i fremtiden. For på taket av dette praktbygget ligg det et godt over 1.000 kvadratmeter stort solcelleanlegg, fordelt på 606 solcellepanel. Til sammen vil disse produsere enorme 150.000 kWh strøm i året. Også solkollektorer er montert på taket av bygget. Det er en lokal bedrift som har levert solcelleanlegget.

Det nye omsorgssenteret blir et av de mest energieffektive bygg i hele landet, og strømmen fra solcellepanela vil dekke alle energibehov.

Leverandøren av solcelleanlegget har fått støtte fra Innovasjon Norge på sin veg til å bli en leverandør av løsninger for fornybar energi, mens Ålesund Bygg har fått støtte fra Enova i oppføringen av lavenergibygget på Vatne.

Vi gratulerer Haram kommune med nytt omsorgssenter og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies