lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Rauma Ullvarefabrikk utvider



mai 2016 startet totalentreprenør M. Kristiseter Entreprenør byggingen av en ny lagerhall samt et tilbygg til eksisterende bygningsmasse ved Rauma Ullvarefabrikk på Veblungsnes i Rauma kommune.

Den nye lagerhallen er hele 12 meter høy og er på 1000 kvadratmeter. Det nye varemottaket og ekspedisjonen er også å finne i det bygget når prosjektet overleveres i januar.  Tilbygget er på to etasjer og har et samlet areal på 500 kvadratmeter. Her blir det primært nye konferanse- og møterom.

Rauma Ullvarefabrikk ligger ved utløpet av Rauma elv på Veblungsnes. Bedriften startet i 1927 med noen tekstilmaskiner i en eldre sjøbu og tre ansatte. Rauma Ullvare gjennomgikk fram til siste krig flere utviklingsfaser for så å bli bombet og totalt slettet med jorden under 2. verdenskrig. En ny fabrikk ble umiddelbart reist.

På slutten av 70-tallet ble det satt opp en ny fabrikkbygning som suksessivt ga plass til et helt nytt og moderne produksjonsanlegg.

I 1968 overtok Rauma Ullvarefabrikk Røros Tweed. Med denne overtagelsen ble all garnproduksjon samlokalisert på Veblungsnes, og Røros Tweed ble utviklet til en moderne veveribedrift. Hovedproduksjonen der er i dag Rørospledd samt spesialstoff til en rekke av landets bunader.

I 1998 overtok Rauma Ullvarefabrikk den velrenommerte og ledende garngrossisten Per Tryving AS. Med merkevare Raumagarn og PTgarn kan bedriften i dag tilby det meste en faghandel for garn har behov for.
Bedriften har i dag det mest komplette tilbud av garn og tilbehør til vev. I tillegg til bedriftens spesialitet, vevgarn av spælsau, tilbys vevgarn i alle varianter av ull, bomull, lin og silke.

Vi gratulerer Rauma Ullvarefabrikk med utvidelsen og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies