lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Sparkjøp bygger på Digerneset



august er Sparkjøp sitt 24.varehus i Norge ferdig. Det nye varehuset i Digerneset næringspark i Skodje kommune tilfører kommunen 28 nye arbeidsplasser. Totalentreprisen er det Emineo AS som innehar.

Nybygget vil ha et totalareal på ca 3000 kvadratmeter hvorav en butikkflate på 2500 kvadratmeter. Tomten som er kjøpt fra Wenaas Kapital er på 10.000 kvadratmeter.

Sparkjøp ble etablert i Bergen i 1962, og blir i dag drevet av sønnene til grunnleggeren. For Sparkjøp er etableringen i Skodje langsiktig. Selskapet som i dag har 24. varehus spredt over hele landet eier alle sine anlegg selv. Av den grunn, sier selskapsledelsen, kan vi også tenke langsiktig og legge mer i kvalitet og løsninger enn det som gjerne er vanlig for en konvensjonell utleier.

Etableringen av Sparkjøp i Digerneset er svært positiv for Skodje kommune, som har mange pendlere ut fra kommunen. De 28 arbeidsplassene som vil utgjøre 17 årsverk vil også være attraktive arbeidsplasser for de barnefamiliene som flytter til kommunen. Mangelen på arbeidsplasser medfører som regel stor utpendling og en omfattende handelslekkasje.

Sparkjøp vurderte i sin tid å etablere seg i Breivika i Ålesund kommune, men ville aller helst til Digernes der det er større plass både for kunder og varetransport. På det grunnlag søkte kommunen fylkesmannen om unntak fra kjøpesenterforskriften – og fikk aksept for det.

Vi gratulerer Sparkjøp med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies