torsdag, april 25, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny kulturskole i Molde



E
tter fellesferien ferdigstilles den nye kulturskolen i Molde. Arbeidet med å klargjøre tomta på fengselsmarka startet allerede høsten 2014, mens byggestart var i august i fjor.


Den nye kulturskolen til nærmere 125 millioner kroner ligger like overfor det gamle fengselet, sentralt i Molde sentrum. Det er Røberg Bygg som har totalentreprisen på prosjektet.

Prosjektet omfatter nybygget, samt arealer i det gamle fengselet med rådstua. Renoveringen av rådstua og fengselet ble kjørt som en egen tilbudskonkurranse.

Nybygget med teatersal, dansesal, blackbox og forskjellige øvelsesrom er koblet til fengselsbygget med en lav mellombygning, som blir forbindelsesleddet mellom gammelt og nytt og inneholder blant annet hovedinngangen.
Molde Kulturskole er et samarbeidsprosjekt mellom Molde kommune og fylkeskommunen, der fylket dekker 30 prosent – eller maksimalt 35 millioner kroner av totalkostnaden på 125 millioner kroner.

Det har vært et svært godt samarbeid mellom kommune og fylkeskommune helt fra starten for å lande prosjektet innenfor de økonomiske rammene. Den største utfordringen for tiltakshaver har ikke vært nybygget, men fengselsbygningene som er vernet av Riksantikvaren.

Blant annet er trapperommet og bystyresalen i andre etasje i den gamle rådstua bevart, mens det i første etasje er gjort endringer. Utvendig fremstår begge de gamle byggene mest mulig slik de var.

Nybygget blir et kjempeløft blant annet for de tre klassene med musikkelever fra Molde videregående skole og byens frivillige kulturliv, som tidligere har holdt til i Gjestestova-bygget på andre siden av Øvre veg.

Vi bygger den nye kulturskolen i Molde:




















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies